Linksmas receptas tarmiškai
Pirmasis komisijos narius sužavėjo tarmiškai ir šmaikščiai parašytas receptas su išskirtiniu ingredientu – vyšniomis.
Šaltibarščiai su vyšniomis
Reikės:
- Svogūnų laiškų
- Krapų
- Druskos ir pipirų
- Kefyro
- Šviežių ir raugintų agurkų
- Smulkintų burokėlių
- Vyšnių
- Bulvių
Gaminimo eiga:
- Nu, kap i visiem šaltibarščiam, pirmiausia susmūlkinam svogūnų laiškus i krapus. Mišinį sudedam puodan i užberiam druskos pagal smoką.
- Tada viską gerai patrinam, kad išsiskirtų sultys i būt geresnis smokas. Užpilam rūgštum pienu aba kefyru. Nu, čia kap kam patinka.
- Nepamirštam indėti šviežių, pjaustytų agurkų. Labai gerai i dą kokį raugytą inpjaustyt.
- Sudedam iškeptus i sutarkuotus aba smulkiai sučieškavotus barštukus, inmetam biskį smetonos i tada inberiam šviežių vyšnių be kauliukų. Jei neturit šviežių, iš bėdos tiks i šaldytos.
- Nu va, dabar gardžiai sugrūdam bulvių košę, griebiam kuo didesnį šaukštą sriubos i srebiam.
Šaltibarščiai... be barščių!
Konkurso komisijos narys ir šaltibarščių be burokėlių mėgėjas Edvinas Krupinskas labiausiai įvertino šaltibarščių receptą, kuriame nenaudojami burokėliai.
Dilgėlių šaltibarščiai
Reikės:
- 1 agurko
- 1l raugintų pasukų
- 1 šaukšto grietinės
- 1 virto kiaušinio
- Šviežių krapų
- Svogūnų laiškų
- Juodų pipirų ir druskos (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
- Nuplautus dilgėlių lapelius perliejame verdančiu vandeniu, nusausiname ir supjaustome juostelėmis.
- Šiaudeliais supjaustome agurką.
- Griežinėliais supjaustome virtą kiaušinį.
- Susmulkiname krapus ir svogūnų laiškus.
- Pasūdome pasukas, pagardiname jas pipirais ir grietine.
- Į pasukas suberiame supjaustytas dilgėles, agurkus ir kitus žalumynus.
- Viską kruopščiai išmaišome.
- Sriubą išpilstome į lėkštes ir įdedame po keletą griežinėlių virto kiaušinio.
Patiks sūrio mėgėjams
Recepto autorius sako, kad nors šis receptas ir netradicinis, tačiau ne mažiau skanus ir gaivus už įprastą šaltibarščių receptą. Konkurso komisijos nariai kviečia išbandyti!
Reikės:
- 700 g virtų burokėlių
- 1 agurko
- Pusė svogūno
- 2 šaukštai krienų su burokėliais
- Sauja marinuotų agurkėlių
- Žiupsnelis druskos
- 2 šaukštai cukraus sirupo
- 1l kefyro
- 300 g ožkų sūrio
- Ryšelis krapų
Gaminimo eiga:
- Supjaustome burokėlius ir sudedame juos į virtuvinį smulkintuvą.
- Sudedame agurkus, svogūnus, krienus ir marinuotus agurkėlius.
- Pagardiname druska ir cukraus sirupu.
- Užpilame kefyru ir įdedame ožkų sūrio.
- Sumalame iki vientisos masės.
- Ožkų sūrį sumaišome su nuo burokėlių likusiomis sultimis ir užtepame ant duonelės.
- Šaltibarščius patiekite su ožkų sūrio brusketomis.
Skanaus!