Natūralu tikėtis, kad baltajame šokolade yra šokolado – juk jis vadinamas šokoladu. Bet jei taip manote, klystate.
Baltasis šokoladas techniškai klasifikuojamas kaip šokolado grupės saldumynas, o tai reiškia, kad tai nėra grynas šokoladas, nes jame nėra kakavos masės.
Pasirodo, baltasis šokoladas gaminamas iš kakavos sviesto, cukraus, pieno produktų, vanilės ir emulsiklio, vadinamo lecitinu, mišinio rašoma dailystar.co.uk.
„Bon Appetit“ maisto mėgėjai paaiškino, koks skirtumas tarp šokolado ir baltojo šokolado.
Jie sako: „Kai kakavos pupelės yra išgliaudomos, fermentuojamos, išdžiovinamos, skrudinamos ir tuomet atveriamos, o jų lukštai išmetami, lieka tai, kas vadinama susmulkintomis kakavos pupelėmis.
Šis produktas sutrinamas į masę, vadinamą šokolado likeriu. Šokolado likeris gali būti padalinamas į kakavos masę, kurioje yra visas skonis, ir kakavos sviestą, kuris yra sudarytas iš riebalų.“
Ekspertai tuomet paaiškino, kad šokoladu besivadinantis produktas turi turėti kakavos masės.
Tuo tarpu baltajame šokolade yra tik kakavos sviesto.
Tviteryje žmonės greitai išplatino šį faktą – kai kurie baltąjį šokoladą vadino „apgaule“.