Sarah Hartnett, dirbanti saldumynų ir šokolado konsultante, rekomenduoja prieš valgant šokoladą jį pauostyti.
„Femail“ ji sakė: „Šokoladas – tai patirtis ne vienai juslei, o kvapas atsakingas už daugiau nei 80% skonio. Šokolado uostymas taip pat paruošia mūsų jusles skanavimui ir taip pradeda kauptis seilės. Į jį žiūrėdami, stebėdami, kaip jis blizga, jį uostydami, klausydamiesi, kaip lūžta plytelė šokolado, mėgaujamės pačiu šokoladu ir ruošiamės jo valgymui.“
Tai – ne vienintelis būdas šokolado valgymo patirtį perkelti į visai kitą lygį. Ekspertai sako, kad visuomet reikėtų palaukti, kol šokoladas ištirps ant liežuvio. Kai šokoladas ištirpsta iki kūno temperatūros, tuomet jo skonis yra geriausias ir tada ateina laikas jį nuryti.
Tai leidžia patirti tikrąjį šokolado skonį ir maloniais pojūčiais mėgautis ilgiau. Taigi, kai kitą kartą atsidarysite savo mėgstamo šokolado plytelę, išbandykite naują taktiką.