• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai, kaip valgote šokoladą, gali būti svarbiau, nei manote, rašoma dailystar.co.uk. Pasak eksperto, nevertėtų savo mėgstamiausios plytelės sušlamšti per kelias sekundes. Jei šokoladą valgysite lėtai ir ramiai, ši patirtis gali būti dar malonesnė.

Tai, kaip valgote šokoladą, gali būti svarbiau, nei manote, rašoma dailystar.co.uk. Pasak eksperto, nevertėtų savo mėgstamiausios plytelės sušlamšti per kelias sekundes. Jei šokoladą valgysite lėtai ir ramiai, ši patirtis gali būti dar malonesnė.

REKLAMA

Sarah Hartnett, dirbanti saldumynų ir šokolado konsultante, rekomenduoja prieš valgant šokoladą jį pauostyti.

„Femail“ ji sakė: „Šokoladas – tai patirtis ne vienai juslei, o kvapas atsakingas už daugiau nei 80% skonio. Šokolado uostymas taip pat paruošia mūsų jusles skanavimui ir taip pradeda kauptis seilės. Į jį žiūrėdami, stebėdami, kaip jis blizga, jį uostydami, klausydamiesi, kaip lūžta plytelė šokolado, mėgaujamės pačiu šokoladu ir ruošiamės jo valgymui.“

Tai – ne vienintelis būdas šokolado valgymo patirtį perkelti į visai kitą lygį. Ekspertai sako, kad visuomet reikėtų palaukti, kol šokoladas ištirps ant liežuvio. Kai šokoladas ištirpsta iki kūno temperatūros, tuomet jo skonis yra geriausias ir tada ateina laikas jį nuryti.

Tai leidžia patirti tikrąjį šokolado skonį ir maloniais pojūčiais mėgautis ilgiau. Taigi, kai kitą kartą atsidarysite savo mėgstamo šokolado plytelę, išbandykite naują taktiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų