• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelis sako, kad į kiaušinienę pilti pieną yra neatleistina nuodėmė. Savo sugalvotam kiaušinienės ruošimo metodui virtuvės šefė Anne Burrell renkasi jį pakeisti kitu produktu.

Daugelis sako, kad į kiaušinienę pilti pieną yra neatleistina nuodėmė. Savo sugalvotam kiaušinienės ruošimo metodui virtuvės šefė Anne Burrell renkasi jį pakeisti kitu produktu.

REKLAMA

Ar ir jūs į kiaušinienę įpilate truputį pieno? Nors daugelis mano, kad taip kiaušinienė būna labiau kreminės konsistencijos, pasirodo, pienas duoda priešingą rezultatą. Teigiama, kad pieno pylimą į kiaušinienę nedovanotina nuodėme laiko italai, nes taip praskiedžiamas kiaušinių skonis. Daugelis šefų šiai taisyklei pritaria – tuo tarpu Anne Burrell sako, kad čia geriau tinka vanduo,  rašoma dailystar.co.uk.

JAV televizijos šou „Blogiausi Amerikos virėjai“ vedėja į kiaušinienę įpila šaukštą vandens – jos teigimu, taip kiaušinienė būna lengvesnė. Vanduo taip pat turėtų neleisti kiaušinienei per daug sukristi ir sukietėti. Žymi virtuvės šefė sakė: „Taip kiaušiniai būna gardūs ir purūs. Piene yra kietųjų dalelių, kurios paruduoja, o aš noriu purios, lengvos ir citrinos geltonumo kiaušinienės.“

REKLAMA
REKLAMA

Tad kaip išsikepti tokios gardžios kiaušinienės?

1. Visus kiaušinienės priedus išsikepkite iš anksto.

Jei norite kiaušinienės su grybais, paprikomis ar kitais ingredientais, kuriems reikia suminkštėti, juos išsikepkite iš anksto. Anne aiškina: „Nepamirškite, kad kiaušiniai iškepa labai greitai, todėl jei į kiaušinienę norite ko nors pridėti, viską reikės pasiruošti iš anksto.“

REKLAMA

2. Šviežius kiaušinius įmuškite į dubenį, įpilkite vandens, o tada išplakite.

Tuomet ateina laikas stebuklingam ingredientui. Anne sako: „Kepdama kiaušinienę ar omletą aš visada įpilu vandens. Sakysite – ką? Vandens? Nes taip kiaušiniai būna gardūs ir purūs. Vanduo labai padeda kiaušinių baltymams susimaišyti su tryniais. Gerai juos išplakite, kad jie būtų purūs.“

3. Pagardinkite ir įpilkite alyvuogių aliejaus

Nepamirškite įberti truputį druskos, kad visi skoniai būtų ryškesni, o Anne taip pat mėgsta įpilti ir alyvuogių aliejaus. Ji paaiškino: „Įbersiu truputį druskos ir porą šaukštų alyvuogių aliejaus, kad būtų ir riebaus gardumo.“

REKLAMA
REKLAMA

4. Kiaušinių maišymui naudokite mentelę

Tuomet ateina laikas smagiausiai daliai – maišymui keptuvėje. Anne sako: „Pasiimkite karščiui atsparią mentelę ir pirmyn.“ Kiaušiniams iškepti reikia mažiau nei kelių minučių, todėl stenkitės jų neperkepti. Kai tik viskas bus paruošta, sudėkite į lėkštes ir pabarstykite žalumynais, jei norite, kad būtų dar skaniau. Štai ir viskas!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų