• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Dažniausiai kiniečių restoranai negamina vietoje saldžiarūgščio padažo, o perka jau pagamintą, tad skonis būna sintetinis ir tenka nusivilti. Tačiau pagal mano receptą pagamintu padažiuku tikrai nenusivilsite, tuo labiau, jog skonį galėsite reguliuoti pagal save! Juk pats geriausias receptas, kuomet patiekalo skonį galima be vargo prisitaikyti sau“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė.

„Dažniausiai kiniečių restoranai negamina vietoje saldžiarūgščio padažo, o perka jau pagamintą, tad skonis būna sintetinis ir tenka nusivilti. Tačiau pagal mano receptą pagamintu padažiuku tikrai nenusivilsite, tuo labiau, jog skonį galėsite reguliuoti pagal save! Juk pats geriausias receptas, kuomet patiekalo skonį galima be vargo prisitaikyti sau“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 500 g vištienos krūtinėlės; 0,5 raudonos paprikos; 0,5 geltonos paprikos; 0,5 didesnio svogūno; 200 g konservuoto ananaso; 2/3 arb. š. druskos; saulėgrąžų aliejaus (kepimui).

Tešlai: 160 ml šalto vandens; 130 g miltų; 50 g kukurūzų krakmolo; 1 valg. š. kepimo miltelių; 1 žiupsnio druskos.

Padažui: 400 ml vandens; 7 valg. š. pomidorų padažo; 6 valg. š. sojos padažo; 4,5 valg. š. rudo cukraus; 3-3,5 valg. š. balto acto; 2 valg. š. šalto vandens; 1,5 valg. š. kukurūzų arba bulvių krakmolo.

REKLAMA
REKLAMA

Vištieną supjaustome nedideliais pailgais gabalėliais, sumaišome su 2/3 arb. š. druskos. Paprikas, ananasą ir svogūną supjaustome didesniais gabalėliais. Tešla – viename didesniame inde sumaišome visus tešlai skirtus ingredientus. Maišome, kol nelieka gumulėlių.

REKLAMA

Visus vištienos gabalėlius sumaišome su tešla. Didelėje keptuvėje įkaitiname pakankamai saulėgrąžų aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudedame ~1/3 vištienos gabalėlių (kad nesiliestų vienas prie kito) ir kepame ~4-5 minutes (priklausomai nuo gabalėlių dydžio) apverčiant viduryje kepimo.

Kadangi tešla yra gana lipni, aš vištienos gabalėlius dedu į keptuvę žnyplių pagalba. Vištieną kepame, kol gabalėliai įgauna auksinę spalvą. Po to gabalėlius sudedame ant kepimo grotelių, kad nuvarvėtų aliejus. Taip iškepame visą vištieną.

REKLAMA
REKLAMA

Tą pačią keptuvę, kurioje kepėte vištieną, išvalome. Į ją sudedame pomidorų padažą, rudą ir baltą cukrų, supilame sojos padažą, actą ir 500 ml vandens, išmaišome ir užverdame. Tada sudedame paprikas, ananasą ir svogūną. Išmaišome ir kaitiname apie minutę (galite pakaitinti truputį ilgiau, jei norite minkštesnių daržovių). Viename indelyje sumaišome 2 valg. š. vandens ir su krakmolu ir plona srovele supilame į padažą (nuolat maišome). Taip sutirštiname padažą. Tuomet sudedame vištienos gabalėlius, išmaišome ir iškart patiekiame. Skanumėlis!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

> > Turėkite omenyje, kad padažo saldumą/rūgštumą galite reguliuoti pagal savo skonį pridėdami daugiau/mažiau cukraus ir acto. Rekomenduočiau paragauti ir nuspręsti, kurio ingrediento reikėtų įdėti papildomai, kai padažas užverda.

> > Jeigu norite labai traškios vištienos, tuomet pirmą kartą kepdami vištienos gabalėlius kepkite juos truputį trumpiau ~3 minutes, išimkite iš keptuvės, palikite ant grotelių ar sietelyje, kad nuvarvėtų aliejus ir po to vėl sudėkite į keptuvę įkaitintą ant aukštos ugnies. Kepkite ~20–30 sekundžių ir sudėkite ant grotelių, kad nuvarvėtų aliejus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų