Reikės: 100g tofu; saujos shiitake grybų; sojų padažo; 2 skiltelių česnako; 1 v. šaukšto raudonosios kario pastos; 1/2 puodelio brokolio; 1/2 puodelio žirnių ankščių; 1 l sultinio; 1 pakuotės 18% riebumo kokosų pieno; 2 v. šaukštų klevų sirupo; 2 v. šaukštų riešutų sviesto; 100g makaronų.
Grybus susmulkinti, tofu supjaustyti kubeliais, apšlakstyti sojos padažu ir palikti marinuotis. Puode įkaitinti aliejų, suberti smulkintą česnaką bei kario pastą, porą minučių pakepti. Sudėti brokolį, ankštis ir dar porą minučių pakepti. Sudėti visus likusius ingredientus, uždengti dangčiu ir virti, kol išvirs makaronai (~5min).
Per tą laiką į keptuvę sumesti prieš tai pasiruoštus grybus bei tofu ir kepti tol, kol tofu šiek tiek apskrus. Į dubenį supilti išvirusius makaronus, tofu ir grybus ir viską paskaninti šviežia kalendra, čili granulėmis bei laimo sultimis.
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Nestoras maistas“