Vakar nugriaudėjo karščiausio šokių projekto „Tangomanai“ finalas, tad į virtuvę šefas pasikvietė savo bičiulį Ironvytą ir sukūrė tikrą argentinietišką šventę, kuri neįsivaizduojama be vieno svarbaus produkto – geros, kokybiškos jautienos.
Nuotykis Argentinoje buvo kupinas ne tik aistringų šokių, bet ir nepamirštamų skonių – vyrai atskleidė, kad kone dažniausiai svečioje šalyje mėgaudavosi steikais.
Paatviravę apie įspūdžius, sukauptus projekto metu, jiedu persikėlė į virtuvę, kur vyravo tikri argentinietiški skoniai. Argentinietišką šventę namuose gali susikurti kiekvienas – Gian Luca kviečia pasigaminti argentinietišką steiką su čimičiuri padažu, kurio skonis iškart nukels į tolimąją Argentiną.
Argentinietiškas steikas su čimičiuri padažu
Reikės: „Feel The Beef“ jautienos antrekoto; Provolone sūrio; šviežių petražolių; alyvuogių aliejaus; obuolių acto; kelių skiltelių česnako; raudonėlio; čiobrelio; kmynų; rūkytos paprikos miltelių; druskos; pipirų; čili pipirų.
Į keptuvę dedame sūrį. Jį pagardiname raudonėliu, rūkyta paprika, druska ir pipirais.
Ruošiame čimičiuri padažą: nuskiname šviežias petražoles, į trintuvą dedame kelias česnako skilteles, gausiai įpilame alyvuogių aliejaus ir sudedame žoleles. Pagardiname raudonėliu, kmynais, čiobreliu bei obuolių actu.
Viską gerai sutriname, jei trūksta sūrumo – įberiame druskos. Įdedame smulkintą čili pipirą ir dar kartą viską gerai sutriname. Padažą paliekame pastovėti.
Pradedame kepti sūrį, o mėsą nusausiname, aptepame aliejumi ir dedame į gerai įkaitintą keptuvę. Kepame po 2 minutes iš vienos pusės, o iškepus – suvyniojame į foliją ir paliekame pastovėti. Skanaujame su lydytu sūriu ir čimičiuri padažu. Skanaus!