Reikės (2 porcijoms): 1 jauna cukinija; geras žiupsnis druskos; 1 kiaušinis; 2 v. š. speltos miltų; 50 g fermentinio sūrio; 2 v. š. smulkintų žalumynų: krapai, petražolės, svogūnų laiškai, bazilikai; žiupsnis juodųjų pipirų; šlakelis aliejaus kepimui.
Cukinijų blynų receptas
Cukiniją sutarkuojame per burokinę tarką. Pabarstome druska ir leidžiame pastovėti apie 10 min. Cukinijas nuspaudžiame ir skystį nupilame.
Į cukinijų masę mušame kiaušinį, beriame tarkuotą sūrį, žalumynus, miltus ir pipirus. Gautą masę gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame blynus, kol šie iškeps ir gražiai apskrus. Valgėme su grietine.