Proporcijos tokios:
- 2 kg raudonųjų serbentų
- 1 kg uogienių cukraus
- Šlakelis vandens.
Uogas švariai nuplauname. Sudedame su visomis šakelėmis į puodą, įpilame šiek tiek vandens ir užkaičiame virti. Verdame apie 30 min.
Uogų masę pagrūdame su bulvių grūstuve ir perkošiame per sietelį, nuspaudžiant visą skystį (lieka tik sėklytės, šakelės ir odelės). Į raudonųjų serbentų sultis suberiame cukrų, gerai išmaišome ir verdame apie 10 min.
Uogienę pilstome į švariai išplautus, iškaitintus stiklainius. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti. Žiemą ši uogienė primins ne tik vasarą, bet ir vaikystę.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!