• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu atvirai  serbentų drebučius  uogienę viriau pirmą kartą, nes atrodydavo oi, kiek ten su ja daug darbo. Keletas metų iš eilės virdavau vasaros uogienę (iš visų tuo metu sode derančių uogų: agrastai, avietės, raudonieji, baltieji ir juodieji serbentai). Šiais metais gavusi labai daug raudonųjų serbentų  panorau išvirti drebučių. Ir atsiminiau, kad @paprastagaminti.karina verdama uogienę nenuskabo uogų nuo kotelių. Pamėginau ir aš taip... oi kaip gerai, sutaupo daug laiko ir reikia daug mažiau įdėti darbo“, rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

Jeigu atvirai  serbentų drebučius  uogienę viriau pirmą kartą, nes atrodydavo oi, kiek ten su ja daug darbo. Keletas metų iš eilės virdavau vasaros uogienę (iš visų tuo metu sode derančių uogų: agrastai, avietės, raudonieji, baltieji ir juodieji serbentai). Šiais metais gavusi labai daug raudonųjų serbentų  panorau išvirti drebučių. Ir atsiminiau, kad @paprastagaminti.karina verdama uogienę nenuskabo uogų nuo kotelių. Pamėginau ir aš taip... oi kaip gerai, sutaupo daug laiko ir reikia daug mažiau įdėti darbo“, rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Proporcijos tokios:

  • 2 kg raudonųjų serbentų
  • 1 kg uogienių cukraus
  • Šlakelis vandens.

Uogas švariai nuplauname. Sudedame su visomis šakelėmis į puodą, įpilame šiek tiek vandens ir užkaičiame virti. Verdame apie 30 min.

REKLAMA
REKLAMA

Uogų masę pagrūdame su bulvių grūstuve ir perkošiame per sietelį, nuspaudžiant visą skystį (lieka tik sėklytės, šakelės ir odelės). Į raudonųjų serbentų sultis suberiame cukrų, gerai išmaišome ir verdame apie 10 min.

Uogienę pilstome į švariai išplautus, iškaitintus stiklainius. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti. Žiemą ši uogienė primins ne tik vasarą, bet ir vaikystę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų