Druskos lašišai aš visada naudoju nedaug. Šiek tiek daugiau, nei barstant ant kepamos ar troškinamos žuvies. Tas šiek tiek – tai, dvigubai daugiau nei reikėtų. Beriu taip pat šiek tiek cukraus. Cukrus ne tik puikus konservantas padedantis žuviai išlikti ilgiau nesugedusiai, bet jo dėka pagerėja žuvies skonis.
Lašišos file nuplaukite ir leiskite vandeniui nuvarvėti. Dėkite lašišą oda į viršų, į indą kuriame sūdysite. Užberkite trigubai daugiau druskos ir cukraus ant odos. Apverskite. Apipilkite džinu ir dabar vėl užberkite jau tik dvigubai daugiau druskos bei cukraus, nei reikėtų patiekalui įprastai sūdyti“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Jei mėgstate tikslumą, jums reikės:
- 1130 gr. šviežios lašišos file su oda,
- 25 gr. druskos,
- 5-8 gr. cukraus,
- 3-4 gr. džino.
Uždenkite indą ir palikite sūdytis bent vienai parai. Paprastai lašišą aš pradedu valgyti jau po paros ar dviejų. Ar druskos nepadauginote suprasite ne tik iš skonio (žuvis neturi būti nė trupučio sūri, bet ir neturi būti sukietėjusi odos pusėje).
Sūdyta lašiša man visada labai skani su juoda duona aptepta sviestu. Bet galite ją pateikti ir kitaip. Vienas iš variantų avokado ir šviežio agurko juostelės, pagardintos rausvais pipirais arba tik rukola. Viską sudėkite į lėkštę ir apšlakstykite aliejiniu salotų padažu.
Jam paruošti reikės:
- aliejaus,
- citrinos sulčių,
- medaus,
- garstyčių,
- druskos,
- 5 pipirų mišinio.
Visus komponentus sudėkite į užsukamą aukštą indą ir užsukę dangteliu gerai išplakite. Tokio padažo galite pasidaryti daugiau. Šaldytuve jis puikiai išsilaikys visą mėnesį ar net ilgiau.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!