• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aš dažnai lašišą sūdau užpildama šiek tiek konjako ar viskio. Gėrimų spintoje iš stiprių gėrimų radau tik grappos  ir džino. Man pasirodė, kad džinas kaip tik bus tas gėrimas tinkantis ne tik kokteiliams gaminti, bet ir lašišai sūdyti. Tikrai neapsirikau. Lašiša gavosi labai švelnaus skonio.

Aš dažnai lašišą sūdau užpildama šiek tiek konjako ar viskio. Gėrimų spintoje iš stiprių gėrimų radau tik grappos  ir džino. Man pasirodė, kad džinas kaip tik bus tas gėrimas tinkantis ne tik kokteiliams gaminti, bet ir lašišai sūdyti. Tikrai neapsirikau. Lašiša gavosi labai švelnaus skonio.

REKLAMA

Druskos lašišai aš visada naudoju nedaug. Šiek tiek daugiau, nei barstant ant kepamos ar troškinamos žuvies. Tas šiek tiek  tai, dvigubai daugiau nei reikėtų. Beriu taip pat šiek tiek cukraus. Cukrus ne tik puikus konservantas padedantis žuviai išlikti ilgiau nesugedusiai, bet jo dėka pagerėja žuvies skonis.

Lašišos file nuplaukite ir leiskite vandeniui nuvarvėti. Dėkite lašišą oda į viršų, į indą kuriame sūdysite. Užberkite trigubai daugiau druskos ir cukraus ant odos. Apverskite. Apipilkite džinu ir dabar vėl užberkite jau tik dvigubai daugiau druskos bei cukraus, nei reikėtų patiekalui įprastai sūdyti“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

REKLAMA
REKLAMA

Jei mėgstate tikslumą, jums reikės:

  • 1130 gr. šviežios lašišos file su oda,
  • 25 gr. druskos,
  •  5-8 gr. cukraus,
  • 3-4 gr. džino.

Uždenkite indą ir palikite sūdytis bent vienai parai. Paprastai lašišą aš pradedu valgyti jau po paros ar dviejų. Ar druskos nepadauginote suprasite ne tik iš skonio (žuvis neturi būti nė trupučio sūri, bet ir neturi būti sukietėjusi odos pusėje).

REKLAMA

Sūdyta lašiša man visada labai skani su juoda duona aptepta sviestu. Bet galite ją pateikti ir kitaip. Vienas iš variantų avokado ir šviežio agurko juostelės, pagardintos rausvais pipirais arba tik rukola. Viską sudėkite į lėkštę ir apšlakstykite aliejiniu salotų padažu.

Jam paruošti reikės:

  • aliejaus,
  • citrinos sulčių,
  • medaus,
  • garstyčių,
  • druskos,
  • 5 pipirų mišinio.

Visus komponentus sudėkite į užsukamą aukštą indą ir užsukę dangteliu gerai išplakite. Tokio padažo galite pasidaryti daugiau. Šaldytuve jis puikiai išsilaikys visą mėnesį ar net ilgiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų