• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelio namuose agurkai paprastai laikomi šaldytuve, tačiau, pasak mokslininkų, yra svarbi priežastis, kodėl jų ten reikėtų nelaikyti.

Daugelio namuose agurkai paprastai laikomi šaldytuve, tačiau, pasak mokslininkų, yra svarbi priežastis, kodėl jų ten reikėtų nelaikyti.

REKLAMA

Idėja laikyti agurkus spintelėje gali būti ne pati patraukliausia, pagalvojant apie šiltą agurką salotose. Tačiau, pasak mokslininkų, tai iš tikrųjų puiki vieta laikyti maistą.

Patarė, kur laikyti agurkus

Žemės ūkio ir aplinkos mokslų kolegijos duomenimis, jei agurkai žemesnėje nei 10 laipsnių Celsijaus temperatūroje laikomi ilgiau nei tris paras, jie gali „sušalti‘. Tai padaro agurką vandeningą, atsiranda įdubimai ir jis greičiau pūva, rašo express.co.uk.

Remiantis šia teorija, agurkai iš tikrųjų ilgiau liks šviežesni, jei juos laikysite spintelėje ar vaisių dubenyje. Žinoma, turėtumėte pasirūpinti, kad agurkas būtų pavėsingoje vietoje ir visą dieną nebūtų paliktas tiesioginiuose saulės spinduliuose.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu tai, kad, botaniškai agurkai nėra daržovės. Tiesą sakant, Europos maisto informacijos tarybos teigimu, agurkas yra vaisius dėl savo sėklų.

REKLAMA

Jie teigia: „Botanikai naudoja botaninę klasifikaciją, kuri yra pagrįsta augalo fiziologinėmis savybėmis, tokiomis kaip augalo struktūra, funkcija ir sudėtis. Todėl botaniškai kalbant „vaisius“ išauga iš žydinčio augalo, kitaip tariant, vaisius yra augalo būdas skleisti sėklas.“

Nedėkite agurkų šalia šių vaisių ir daržovių

„Botaniškai vaisius turi turėti bent vieną sėklą ir išaugti iš augalo žiedo. Atsižvelgiant į šį apibrėžimą, vaisiai priskiriami vaisiams, nes jų viduryje yra mažos sėklytės ir jie išauga iš agurko augalo žiedo“, – rašo Europos maisto informacijos taryba.

REKLAMA
REKLAMA

Agurkai taip pat neturėtų būti laikomi kartu su kai kuriais kitais vaisiais ir daržovėmis. Anot maisto svetainės „Delish“:

„Agurkai yra labai jautrūs etilenui, gamtinėms dujoms, dėl kurių tam tikri maisto produktai labai greitai sunoksta ir galiausiai sugenda. Todėl būtinai laikykite agurkus atskirai nuo bananų, pomidorų ir melionų, kurie išskiria daug etileno.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų