• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mitybos konsultantė Anna Hattner tvirtina, kad valgyti vienos rūšies maistą kenkia organizmui, rašo livescience.com.

REKLAMA
REKLAMA

„Nepatarčiau taip eksperimentuoti“, – tvirtina A. Hattner.

Nė viena daržovė ar ankštinis augalas neturi visų 9 svarbiausių amino rūgščių, kurių reikia raumenims. Dauguma žmonių žino per mažai apie maisto medžiagas, todėl kuria dietas, paremtas vienos maisto rūšies mityba.

REKLAMA

Pirmiausia, neaprūpinus organizmo visomis devyniomis amino rūgštimis, pradeda šviesėti plaukai, suminkštėja rankų nagai. Vėliau organizmas pradeda kentėti: kenkiama raumenims, širdžiai ir kitiems organams.

Maitinantis vienos rūšies angliavandeniais – tarkim, tik duona ar makaronais – taip pat pradeda trūkti amino rūgščių.

REKLAMA
REKLAMA

Tai gali sukelti net skorbutą – ligą, atsirandančią dėl vitamino C trūkumo, kuris yra esminis organizmo cheminių reakcijų komponentas.

Mitybos specialistė teigia, kad yra tik vienas maistas, kuriame yra visos organizmui reikalingos medžiagos – tai motinos pienas, kuris padeda kūdikiams išgyventi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tinkamas pasirinkimas yra žinduolių pienas, ypač jei jis fermentuotas. „Jogurtas yra fermentuotas pienas, jame yra daug naudingų bakterijų, reikalingų virškinamajam traktui“, – teigia A. Hattner.

Tačiau pasaulyje yra tokių vietų, kur žmonės turi tik vieną maisto pasirinkimą – dažniausiai ryžius. Mokslininkai kuria genetiškai modifikuotus ryžius, kurie būtų praturtinti vitaminais ir maistinėmis medžiagomis, ypač vitaminu A.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų