Skanųjį rekordą ruošianti mokykla ir pati nustebo- mat išėjo taip, kad ji pretenduoja į rekordų rengimo rekordininkes. Virėjais besiruošiantys tapti mokiniai džiūgauja. Pavyko - niekas neprisvilo, o ir kalnus produktų puikiai pasisekė apdoroti.
„60 kg miltų, 55 kg mėsos, 30 kg grietinės, 30 kg sviesto, 1 kg pipirų ir 5 kg druskos. Tai buvo iššūkis komandai. Atlaikėm“, - tiek produktų rekordinės mozaikos gamybai prireikė, pasak būsimo virėjo Gustino Alubicko.
Virėjai juokauja, kad sunkiausia buvo atlikti juvelyrinio tikslumo reikalaujantį darbą – tvirtai ir gražiai suraityti tešlos kraštus, kad kibinas iškeptų gražus.
Rekordo sumanytoja Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus vedėja sako, kad kibinai turi būti ne šiaip gardūs, o atitiktų karaimų tautos receptus. Taigi į rekordo fiksavimą bus pakviesta ir kibinų žinovė.
Tiesa, rekordų siekėjų laukė ir viena netikėta žinia. Šiauliuose virėjus rengianti mokykla besiruošdama kibinų mozaikos rekordui suprato, jog netyčia pasiekė dar vieną rekordą – tapo rekordų ruošimo rekordininke.
Plačiau apie tai – TV3 reportaže.