Pasak jo, lyginant su ankstesniais metais, tai yra rekordinis per tokį laikotarpį fiksuotas organizacijos išsaugoto maisto kiekis.
„Didžiausią įtaką išaugusiam išgelbėto maisto kiekiui daro ypač sustiprėjusi „Maisto banko“ partnerystė su Lietuvos ūkininkais,“ – pranešime sakė „Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius.
Pasak jo, iš ūkių surenkamų atliekamų vaisių ir daržovių kiekis, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, išaugo daugiau nei keturis kartus.
S. Gurevičiaus teigimu, „Maisto bankas“ šiemet turi daugiau galimybių priimti didesnius maisto kiekius, surinkti derlių iš laukų ar tiesiai iš ūkininkų sandėlių, jį perpakuoti.
Žemės ūkio ministerijos užsakymu atliktas tyrimas rodo, kad Lietuvoje per metus prarandama 393,8 tonos maisto. Didžiausia dalis – 61 proc. prarandama namų ūkiuose, žemės ūkyje (21 proc.), pas prekybininkus (12 proc.).