„Patikrinus objektus pažeidimų yra labai nemažai. Tai yra higienos pažeidimai: daug musių, pasibaigę galiojimo laikai, blogai išplauti indai. Labai paprasti ir elementarūs dalykai, kuriuos kiekviena šeimininkė be jokių mokslų žino, kad reikia padaryti. Tiesiog tai yra aplaidumas, žmonių neatsakingumas ir verslo netoliaregiškumas“, - interviu LRT radijui sakė VMVT vadovas Jonas Milius.
Anot jo, dėl to kalti ne tik verslininkai, bet ir patys vartotojai.
„Galime kaltinti ne vien gamintojus, bet ir patį vartotoją. Vartotojai kartais tikrai yra neišrankūs, kartais nori labai daug pavalgyti ir nesvarbu kaip pavalgyti“, - kalbėjo J.Milius.
Per pastarąsias tris savaites VMVT patikrino 35 iš 42 pakelės kavinių ir užeigų, veikiančių šalia pagrindinių magistralinių kelių Vilnius – Kaunas – Klaipėda ir Vilnius – Panevėžys. Labai gerai įvertintos beveik 60 proc. šių maitinimo įmonių, bet pasitaikė ir nesilaikančių savikontrolės ar higienos reikalavimų – tokie pažeidimai sudarė daugiau kaip pusę visų nustatytų pažeidimų.
Tarnybos teigimu, dažniausiai įmonėse trūko tvarkos, buvo nevalyta šaldymo įranga, gamybos inventorius ir patalpos, trūko plovimo, dezinfekavimo priemonių, netinkamai tvarkytos maisto atliekos. Kai kuriose įmonėse aptikta neženklintų pusgaminių ir maisto produktų, netinkamai laikomų žaliavų, produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais, pasitaikė ir patiekalų ruošimo technologijų nesilaikymo atvejų.
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.