2008-ųjų božolė vynuogių derlius iš Prancūzijos Burgundijos regiono, nors ir ne toks gausus kaip pernai, pasižymi itin aukšta kokybe - šiemet šiaurės vėjas, saulė ir sausokas oras sudarė idealias oro sąlygas uogų augimui.
Vynuogių kekės ne tokios didelės ir sunkios, kaip ankstesniais metais, tačiau mažiau susispaudusios, o uogos – itin sodrios, gaivios, spindinčios ryškia juoda spalva.
Šiemetinio božolė aromatų puokštė lepina uoslę - ragaujant galima pajusti raudonųjų serbentų, aviečių, žemuogių ir minkštų vaisių, pavyzdžiui, laukinių persikų, kvapus, taip pat mėlynių bei juodųjų serbentų užuominas.
Šiuos aromatus harmoningai pratęsia skonis: jis ypatingai malonus ir gaivus, vilioja raudonųjų uogų ir mėlynių natomis, kurias pratęsia vos juntamas prieskonių dvelktelėjimas.
Norintys, kviečiami atkimšti pirmuosius butelius „Beaujolais Nouveau“ kartu su MV ekspertais.
Vilniuje su Mindaugu Paliuku:
Lapkričio 19 d. 23 val. vyninėje „La Boheme“, Šv.Ignoto g. 4/3.
Kaune su Gintaru Jašinsku:
Lapkričio 19 d. 23 val. „Gero Vyno Parduotuvėje“, T. Daugirdo g. 4.
Lapkričio 20 d. 19 val. restorane „Portofino“, Savanorių pr. 404.
Lapkričio 21 d. 19 val. restorane „Perkūno namai“, Perkuno al. 61.
Klaipėdoje su Dariumi Voisiat:
Lapkričio 20 d. 19 val. „Vyno galerijoje“, Turgaus g. 17.