524 patiekalai per 365 dienas, arba Gyvenimo prasmės paieškos prie puodų.
Baigianti trečią dešimtį, gyvenanti apleistame bute Kvinsio rajone, sekretore be karjeros perspektyvų dirbanti Džiulė Pauel jaučiasi beviltiškai įstrigusi. Negi jai teks tapti nevykėle namų šeimininke?
Vienintelė viltis – ypatingas iššūkis. Mamos namuose Džiulė iš lentynos ištraukia apspurusią 1961 m. kulinarijos knygą „Įvaldant prancūziškos virtuvės meną“ ir pasižada: per vienerius metus ji išbandys kiekvieną Džiulijos Čaild receptą, visus 524. Nieko nepraleis ir nekeis, suras kiekvieną keisčiausią produktą, išmoks visų senovinių maisto gaminimo būdų. Ir visa tai aprašys tinklaraštyje kaip „Džiulės ir Džiulijos“ projektą.
Bet pradėjusi nuo lengvutės bulvių sriubos ir išplaukusi į gilius Cervelles au Beurre Noir bei Rognons de Veau en Casserole vandenis, ji supranta, kad pažadą įvykdyti bus sunkiau, nei atrodė iš pirmo žvilgsnio...
Knyga "Džiulė ir Džiulija" ("Obuolio" nuotr.)
Apie autorę
Gimusi ir augusi Ostine, Teksase, Julie Powell baigė dvigubas teatro bei grožinės literatūros rašymo magistro studijas ir kartu su būsimuoju vyru išvyko į Niujorką.
Septyneri laikinų darbų metai baigėsi stulbinama tinklaraščio „The Julie/Julia Project“ sėkme. 2004 m. Julie staiga tapo nebe nevykusia Niujorko menininke, o sėkminga rašytoja. Jos knyga, paremta kultiniu blogu, tapo hitu tarp skaitytojų ir kritikų. Neilgai trukus romanas pasirodė ir kino juostos formatu su garsiąja Meryl Streep Džiulijos vaidmenyje.
Šiandien Bridžitos Džouns humoru ir gebėjimu betarpiškai bendrauti su skaitytojais apdovanota autorė kuria vilkėdama pižamą Long Ailand Sityje, Kvinse, kur erdviu butu dalijasi su vyru Ericu, šunimi, trimis katėmis ir gyvate.
Lietuviškai „Džiulę ir Džiuliją“ išleido „Obuolio“ leidykla.