Ingredientai:
1,5 kg miltų
0,5 kg medaus
0,5 kg cukraus
4 kiaušiniai
Kvapiųjų pipirų
Gvazdikėlių
Baltojo imbiero
Cinamono
2 šaukšteliai geriamosios sodos
Gaminimas:
Medų ištirpinti ir šiek tiek pavirti su maltais prieskoniais (kvapieji pipirai, gvazdikėliai, baltasis imbieras, cinamonas).
Kitame inde mediniu šaukštu cukrų su kiaušiniais išsukti iki purios masės ir sumaišyti su atvėsusiu medumi.
Miltus sumaišyti su soda ir įmaišyti į paruoštą medaus masę. Gerai išmaišius, minkyti rankomis.
Iš išminkytos tešlos iškočioti vieno centimetro storio lakštą. Su formelėmis išspausti meduoliukus, dėti į paruoštą ir miltais pabarstytą skardą (miltais barstome tam, kad neprikibtų prie kepimo skardos, taip meduoliukai nuo jos lengviau nusiima – pagal močiutės receptą).
Orkaitę įkaitinti 200 laipsnių ir kepti meduolius nuo 10 iki 15 minučių – atidžiai stebėti, nes jie labai greit kepa.
Skanaus!