Žinoma moteris dalijosi savo spurgų receptu, juo leido pasidalinti ir su portalo tv3.lt skaitytojais.
„Kai savaitgalis ir namai kvepia… Šiluma, jaukumu ir gardžiausiomis spurgomis pasaulyje. Taip įvertino mano „šedevrą” vaikai. Jos iš tikrųjų puikiai pavyko, nors, kaip žinia, gaminti ne itin moku, o ir naujovių pribijau. Tačiau smalsumas nugali, ypač jei receptas paprastas kaip du kart du. Mūsų šeimos visi mėgiamiausi desertai yra varškės pagrindu. Todėl buvau užtikrinta, kad savaitgalio malonumams spurgos bus pats tas! Taip norisi šilumos ne (vien) tik lauke, bet dar labiau mūsų širdyse… Noriu visiems mums palinkėti skirti daugiau dėmesio savo artimiesiems, nes niekas labiau nesuartina“, – rašė ji.
Reikės:
400 g varškės;
400 g speltų miltų;
3 kiaušiniai;
3 valg.š. cukraus pudros;
1,5 a.š. kepimo miltelių;
Žiupsnelis druskos;
Aliejus (virimui).
Gaminimo eiga:
Viską sumaišau, suminkau. Drėgnomis rankomis formuoju nedidelius kamuoliukus, įkaitinu aliejų ir dedu virti. Verdu kol gražiai paruduoja. Ištraukus sudedu ant popierinio rankšluosčio, kad aliejai nuvarvėtų. Pabarstau cukraus pudra, pagražinu džiovintomis spanguolėmis.
Skanaus!