100 g mielių
200 g cukraus
1 stiklinė pieno
400 g sviesto
1 kg miltų
1 apelsino žievelė
0,5 l įvairių susmulkintų džiovintų vaisių ir riešutų
100 g romo
2 šaukštai meduolių prieskonių
druska
Gaminimas: Apelsiną gerai nuplauname ir nutarkuojame jo žievelę. Ją sumaišome su 2 šaukštais cukraus ir sudedame į 0,5 l talpos stiklainį. Toliau į jį pridedame įvairių susmulkintų džiovintų vaisių bei riešutų, užpilame romu ir laikome per naktį. Miltus supilame į didelį dubenį. Mieles išsukame su 2-3 šaukštais cukraus, užpilame šiltu pienu ir sumaišome su miltais. Tešlą uždengiame, pastatome šiltai ir kildiname apie 30 min. Tada į tešlą įmaišome sutarkuotą sviestą, prieskonius, likusį cukrų ir minkome, kol tešla atšoka nuo dubens kraštų. Vėl kildiname 1 val. Tada įminkome džiovintus vaisius. Skardą patepame riebalais, dedame gerai išminkytą pyragą, dar truputį pakildiname ir kepame apie 1 val. vidutinio karštumo orkaitėje.