500 g maltos mėsos
1 kiaušinis
2 riekutės batono
Druskos, pipirų – pagal skonį
2–3 šaukštai džiūvėsėlių
2–3 šaukštai aliejaus kepimui
Įdarui:
150 g džiovintų juodųjų slyvų
100 g fermentinio sūrio
Gaminimas:
Į maltą mėsą įmušame kiaušinį, sudedame piene išmirkytą ir išminkytą batoną, druską, pipirų ir viską gerai išminkome.
Slyvas nuplauname, sūrį supjaustome į tiek gabaliukų, kiek maždaug bus maltinių.
Formuojame maltinius, į kiekvieno vidų įdedam po slyvą ir sūrio gabaliuką, apvoliojame džiūvėsėliuose.
Į įkaitintą keptuvę pilame aliejų ir dedame maltinius. eant pačios mažiausios ugnies, kol apkeps iš abiejų pusių.
Verdame apie 45–55 minutes garų puode arba mėsos sultinyje apie 40 minučių.