Jų dukra Ng Ai Lee sakė, kad jos 84 metų tėvas praėjusį prieš dvi savaites įsigijo pūsliažuvę iš žuvies pardavėjo Malaizijoje, nors anksčiau apie šią žuvį nebuvo girdėjęs.
„Mano tėvas daug metų pirkdavo žuvį iš to paties pardavėjo, – sakė ji. – Jis nebūtų sąmoningai pirkęs nuodingos žuvies ir kėlęs pavojų gyvybei“.
Po to, kai pietums iškepė ir suvalgė žuvį, jos mamai Lim Siew Guan pasunkėjo kvėpavimas ir ji ėmė drebėti, o netrukus panašūs simptomai prasidėjo ir jos vyrui. Ng Ai Lee pasakojo, kad ji su broliu nuskubėjo pas tėvus, tačiau pusiaukelėje gavo žinią, kad motina mirė.
Motinos mirties priežastimi buvo nustatytas apsinuodijimas maistu su neurologiniais pasireiškimais, dėl kurių sutriko kvėpavimas ir širdies susitraukimų dažnis tapo nereguliarus, tikėtina dėl suvalgytos žuvies, rašo insider.com.
Ng sakė, kad motinos mirtis sukrėtė ir ji jaučia neapsakomą skausmą. Jos tėvas tebėra komoje ir toliau gydomas ligoninės reanimacijos skyriuje.
Žuvyse gali būti stiprių ir mirtinų toksinų tetrodotoksino ir (arba) saksitoksino
„Esu pasiruošusi blogiausiam, nes gydytojas pasakė, kad net jei jis sugebės ištverti, dėl savo garbaus amžiaus gali nebebūti toks, koks buvo“, – sakė Ng.
Pasak Maisto ir vaistų administracijos, žuvyse gali būti stiprių ir mirtinų toksinų tetrodotoksino ir (arba) saksitoksino, kurie gali sukelti sunkią ligą ir mirtį.
Agentūra teigia, kad žuvį saugu valgyti tik tada, kai ji išvalyta ir paruošta specialiu būdu, pašalinanus nuodingas dalis, nes ruošiant žuvį toksinų neįmanoma sunaikinti, todėl jie rekomenduoja žuvį pirkti tik iš žinomo saugaus šaltinio.
Japonijoje žuvis gali patiekti tik kvalifikuoti šefai, turintys žinių apie toksinų šalinimą, tačiau Malaizijoje tokių reikalavimų nėra.