• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pomidorai geriausiai noksta, kai oras šiltas, tad daugelio šiltnamiuose jie jau ima raudonuoti. Sodininkystės ekspertas pasidalijo patarimais, kada skinti pomidorus ir kaip juos greičiau sunokinti. 

Pomidorai geriausiai noksta, kai oras šiltas, tad daugelio šiltnamiuose jie jau ima raudonuoti. Sodininkystės ekspertas pasidalijo patarimais, kada skinti pomidorus ir kaip juos greičiau sunokinti. 

REKLAMA

„Homebase UK“ sodininkystės ekspertas Tomas Cole’as pasidalijo patarimais, kada skinti pomidorus ir kaip užtikrinti, kad jie būtų prinokę ir skanūs, rašo express.co.uk.

Specialistas sakė, kad pomidorų derlių galima skinti nuo pat vasaros pradžios iki sezono pabaigos, priklausomai nuo to, kada jie buvo pasėti ir pasodinti. 

Ekspertas paaiškino: „Skinkite tvirtus ir šiek tiek oranžinę spalvą įgavusius vaisius. Jie neturi būti visiškai prinokę, nes nuskinti ir toliau noks. 

Ankstyvas skynimas taip pat sumažina tikimybę, kad juos užpuls kenkėjai arba ligos. O pomidorų dydis priklausys nuo konkrečios veislės.“ 

REKLAMA
REKLAMA

Kaip sunokinti žalius pomidorus

Vienos populiariausių veislių yra vyšniniai pomidorai, kurie yra nedideli, bei didžiuliai jaučio širdies tipo pomidorai, kurie puikiai tinka salotoms. 

REKLAMA

Ekspertas tęsė: „Kai augalas užaugins maždaug 6-8 kekes, vaisiai pradės augti ir įgaus atitinkamą spalvą, kuri paprastai būna ryškiai raudona, tačiau yra veislių, kurių vaisiai gali būti šviesiai oranžiniai, geltoni ar kitokių spalvų.“ 

Kai būsite pasiruošę skinti pomidorus, tiesiog pirštais nuimkite pomidorus nuo augalo, tačiau skinkite juos su visu koteliu. Pasak eksperto, tai padės vaisiams sunokti tinkamu greičiu. 

REKLAMA
REKLAMA

Jis pridūrė: „Svarbu tinkamai genėti augalą, kad vaisiai bręstų tinkamu greičiu, derlius būtų geras, o vaisiai skanūs. 

Nuskintus pomidorus laikykite atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių, kad jie tolygiai noktų. Padėkite juos vėsioje, tamsioje vietoje, kol visiškai sunoks, o prieš valgydami kelias valandas palaikykite šaldytuve.“

Kad pomidorai greičiau noktų, šalia jų padėkite bananų, kurie išskiria etileną – dujas, skatinančias vaisių nokimą. Tokias pačias dujas išskiria ir obuoliai, tačiau bananai paprastai suveikia geriau. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sodininkai turėtų reguliariai tikrinti nuskintus pomidorus ir pradėti juos vartoti, kai tik šie sunoksta. 

Karališkoji sodininkystės draugija teigė: „Pomidorus geriausia valgyti kuo šviežesnius. Tačiau jei jų turite per daug, visiškai prinokusius pomidorus galima laikyti šaldytuve apie savaitę, kad jie nesugestų. 

Tačiau stenkitės nelaikyti jų šaldytuve ilgai, nes gali pakisti pomidorų tekstūra. Prieš valgydami palaukite, kol jie bus kambario temperatūros, kad galėtumėte mėgautis tikru pomidorų skoniu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų