Cukinijų ir obuolių uogienei reikės: obuolių, cukinijų, cukraus, citrinos rūgšties ir cinamono (visų ingredientų kiekis priklauso pagal skonį)
Ruošiame vasaros derlių: marinatai sužavės visą giminę
(21 nuotr.) Marinuoti burokėliai (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Marinuoti pomidorai (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Marinuoti pomidorai (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Agurkų marinatas (aj-receptai.blogspot.com nuotr.)
Pomidorų marinatas
Pomidorų marinatas (skanuskasneliai.blogspot.com nuotr.)
Pomidorų marinatas (skanuskasneliai.blogspot.com nuotr.)
Pomidorų marinatas (skanuskasneliai.blogspot.com nuotr.)
Daržovių marinatas (nuotr. facebook.com)
Daržovių marinatas (Nuotr. Oditėlės blogas)
Daržovių marinatas (Nuotr. Oditėlės blogas)
Daržovių marinatas (Nuotr. Oditėlės blogas)
Daržovių marinatas (Nuotr. Oditėlės blogas)
Agurkėlių marinatas (nuotr. ebaumsworld.com)
Marinuoti agurkai (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Marinuoti svogūnai be acto (nuotr. asm. archyvo)
Marinuoti svogūnai (Nuotr. Skanus gyvenimas ir Skanūs kąsneliai)
Marinuoti svogūnai (Nuotr. Skanus gyvenimas ir Skanūs kąsneliai)
Marinuoti svogūnai (nuotr. 123rf.com)
Marinuoti svogūnai (Nuotr. Skanūs kąsneliai)
Traškūs agurkėliai
Gaminimas:
Obuolius išdarinėjame ir supjaustome, susluoksniuojame su cukrumi ir paliekame pastovėti parai.
Tuomet verdame ant nedidelės ugnies, kol obuoliai apvirs, sudedame išdarinėtą, nuluptą ir per burokinę tarką bei šiek tiek nusunktą sutarkuotą cukiniją.
Kartas nuo karto pamaišome ir verdame, kol uogienė pradeda tirštėti.
Įberiame pagal skonį citrinos rūgšties, paskaniname cinamonu.
Galiausiai viską sumalame blenderiu. Jo neprireiks, jei obuolius ir cukiniją supjaustysite vienodai ar sutarkuosite burokine tarka, kad gautųsi vientisa masė. Visą gėrį sudedame į pasterizuotus stiklainiukus.
Šaltinis: Oditėlės blogas
REKLAMA