Vištienos ketvirčiai kepti kepimo rankovėje yra skani pietų arba vakarienės idėja. Audronė tikina, kad gaminant šį patiekalą tikrai nesugaišite daug laiko.
A.Zemenskienė sako, kad užtruksite neilgai - kelios minutės vištienai išprieskoniuoti, o paskui, sudėjus į kepimo rankovę, ją iškepti.
Reikės: 4 vištienos ketvirčių, 6 - 8 bulvių, česnako skiltelių ( nepagailėkite ), druskos, vištienos prieskonių, bulvių prieskonių, aliejaus, sviesto.
Vištienos ketvirčius išploviau, nusausinau ir įtryniau smulkintu česnaku, druska ir vištienos prieskoniais ( geriau, kad nors porą val.vištiena pasimarinuotų ).
Bulves supjausčiau kiek mažesniais gabaliukais, užpyliau šlakelį aliejaus, pagardinau prieskoniais ir druska. Viskas. Pagrindinis darbas paruoštas. Belieka ketvirčius su bulvėmis iškepti.
Kepimui naudojau kepimo rankovę.
Į kepimo rankovę sudėjau vištienos ketvirčius, bulves, įpyliau šlakelį aliejaus ir įdėjau gabaliukais pjaustytą sviestą. Rankovę užrišau, šiek tiek " supurčiau " ir patiesusi kepimo popierių skardoje pašoviau kepti. Kepiau 200 laipsnių temperatūroje apie 50 - 60 min.
Pusę laiko kepiau ranovėje, po to rankovę prakirpau, kad ketvirčiai apskrustų. Štai ir viskas. Vištiena ir bulvės iškepė, o kvapas jautėsi ne tik bute, bet ir visame name.