• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjančios didžiausios metų šventės gali dovanoti ne tik laiką kartu su pačiais artimiausiais, bet ir įdomių atradimų, taip pat – ir virtuvėje. Kulinaras, pasaulio skonių tyrinėtojas Vytaras Radzevičius itin vertina galimybę pasigaminti ką nors gurmaniško ir neįprasto Kūčių bei Kalėdų stalui.

Artėjančios didžiausios metų šventės gali dovanoti ne tik laiką kartu su pačiais artimiausiais, bet ir įdomių atradimų, taip pat – ir virtuvėje. Kulinaras, pasaulio skonių tyrinėtojas Vytaras Radzevičius itin vertina galimybę pasigaminti ką nors gurmaniško ir neįprasto Kūčių bei Kalėdų stalui.

REKLAMA

„Švenčių tradicijos keičiasi tiek mūsų šeimoje, tiek ir aplink, tad ir nebestebina šalia tradicinių patiekalų atsirandantys egzotiški skoniai. Pavyzdžiui, su žmona Kalėdų ryto pusryčiams visada perkam austrių. Tuo metu Kūčioms ruošiu iš Karibų jūros regiono parsivežtą receptą – miltinius blynelius su krevetėmis. Tokį skanumyną pasigaminti – paprasta, o skonis, tikiu, sužavėtų daugelį“, – teigia V. Radzevičius.

Dar vienas jo netikėtas pasirinkimas šventėms – lietiniai blyneliai su ikrais Kalėdų pusryčiams. Šis patiekalas, pasak V. Radzevičiaus, yra tarsi rojus žemėje, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.

REKLAMA
REKLAMA

„Be lietinių, ikrai puikiai dera ir su bulviniais blynais. Žinoma, kiekvieną dieną sau ikrų negaliu leisti, bet per Kalėdas visada jų nusiperku. Blyneliams su ikrais kažkokių papildomų pagardų nereikia – užtenka juos apšlakstyti citrinos sultimis. Tačiau lietiniai turėtų būti, kaip mano močiutė vadindavo, „sausblyniai“: traškūs, kupini sviesto skonio. Beje, esu ikrais pagardinęs ir čirvinius blynus, kuriuos labai mėgsta mano anūkai – puikus skonis“, – tvirtina vyras.

REKLAMA

Vytaro lietiniai su ikrais

Norintiems lengvo, tačiau išskirtinio patiekalo, kuris papuoš tiek šventinį, tiek ir savaitgalio pusryčių stalą, V. Radzevičius kviečia patiems išmėginti šį receptą ir pasigaminti lietinius blynelius su ikrais.

4 pusryčiautojams reikės:

  • 250 g kvietinių miltų;
  • 2 kiaušinių;
  • 50 g sviesto;
  • 250 ml pieno;
  • 1 a. š. druskos;
  • 4–6 v. š.  ikrų;
  • Šlakelio citrinos sulčių.

Atskirame dubenyje mediniu šaukštu išsukite sviestą ir atidėkite porai minučių. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Trynius supilkite į išsuktą sviestą, įberkite druskos. Maišant supilkite pieną, suberkite miltus ir maišykite, kol neliks miltų gumuliukų.

REKLAMA
REKLAMA

Atskirai, iki standžių putų suplakite kiaušinių baltymus, atsargiai įmaišykite į tešlą. Įkaitintą keptuvę patepkite sviestu, įpilkite šaukštą tešlos ir kepkite, kol gražiai apskrus. Apverskite blyną ir tą patį padarykite su kita puse.

Iškeptus lietinius gražiai sulenkite į trikampius, uždėkite po šaukštą ikrų, apšlakstykite citrinos sultimis ir patiekite. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų