Aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus
Tai vienas puikiausiai ingredientų, kuris gali pagardinti salotas ar kepinius. Alyvuogių aliejus gali padėti kovoti jums su daugeliu ligų, pavyzdžiui, aukštu kraujo spaudimu, sumažina širdies ligų riziką, sumažina metabolinio sindromo riziką, netgi gali padėti kovoti su vėžio rizika. Svarbu paminėti ir tai, kaip alyvuogių aliegus padeda jūsų odai išlikti stangriai ir gražiai, ypač vasarą, kai visi lepinamės saulės spindulių teikiamais malonumais.
Žalioji arbata
Žaliojoje arbatoje yra daug antioksidantų, galinčių apsaugoti nuo laisvųjų radikalų, kurie susidaro vykstant oksidacijai. Žalioji arbata tinka ir išoriniam vartojimui apsaugo odą nuo pernelyg kaitrių saulės spindulių, aplinkos teršalų.
Lašiša
Lašišoje gausu kalcio, fosforo, kalio, jodo, fluoro, cinko, seleno, vitamino D. Be to, tai vienas didžiausių omega riebalų rūgščių šaltinių.
Visi šie elementai padeda sureguliuoti kraujospūdį, cholesterolio kiekį, saugo nuo insulto, širdies aritmijos, aterosklerozės.
Juodasis šokoladas
Medikai lyg susitarę skelbia, kad saldumynai nesveika: nuo jų ne tik genda dantys, auga svoris, bet ir kalkėja kraujagyslės, kurios gali sukelti įvairias širdies ligas. Tačiau juodasis šokoladas – kas kita. Tyrimų metu šveicarų mokslininkai priėjo prie išvados, kad juodojo šokolado nauda neaplenkia ir mūsų širdies. Saikingai vartojamas šokoladas sumažina širdies ir kraujagyslių ligų susirgimo tikimybę.
Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro visuomenės sveikatos specialistai sako, kad šviežios daržovės yra vienas iš pagrindinių mineralinių medžiagų, mikroelementų, vandenyje tirpių vitaminų, karotinų ir virškinamosios ląstelienos šaltinių.
Kiekviena daržovė yra savita, skiriasi ir jos maistinė vertė. Jos suteikia sotumo jausmą, o tai labai svarbu. Daržovės labai paįvairina mitybą, visada norime, kad maistas būtų ne tik naudingas, bet ir gardus. Ne visas daržoves galima valgyti žalias, kai kurios (bulvės, baklažanai ir kt.) reikalauja terminio apdorojimo.
Nors ir yra receptų, kaip šias daržoves valgyti žalias, bet tai priimtina ne visiems. Šviežios daržovės greitai genda todėl taikomi įvairūs jų išsaugojimo būdai – džiovinimas, konservavimas ir pan. Greičiausiai gendančios daržovės – agurkai, pomidorai, kopūstai – turi daug drėgmės.
Linų sėklos
Linų sėmenys yra labai vertingas maisto produktas, turintis daug svarbių maistingų medžiagų, tai yra mikroelementų, ląstelienos, mangano, vitamino B1 ir nepakeičiamų riebalų rūgščių alfa-linoleno, kitaip dar vadinama omega-3. Tyrimai parodė, kad linų sėmenys turi antioksidantinių savybių, ir gali sumažinti vėžio, diabeto ir širdies ligų riziką.
Granatos
Vaisiai neabejotinai prisideda prie geros savijautos įvairiausiais būdais. Viena paprasta priežastis, esanti granatų sultyse yra – visų išvardintų elementų suteikimas organizmui. Tačiau yra daug daugiau priežasčių, kodėl šiuos vaisius turėtumėte įtraukti į savo mitybą.
Vartojant nesveiką maistą mūsų organizmas gamina laisvuosius radikalus. Jie turi neigiamos įtakos jūsų sveikatai daugeliu skirtingų būdų, todėl jums reikia periodiškai detoksikuoti organizmą.
Avokadai
Avokadas skatina odos ir plaukų regeneraciją, kovoja su smulkiomis raukšlelėmis, todėl puikiai tinka kaukėms. Galima naudoti kaip profilaktinę priemonę prieš burnos ertmės vėžį. Nors vaisius labai kaloringas (100g. – 160 – 200kcal) ir riebus, bet jis puikiai tiks ir padės besilaikant dietos, dėl savo savybės tirpdyti nereikalingų riebalų perteklių.
Pomidorai
Pomidorai pasižymi ne tik geru skoniu, bet ir yra naudingi sveikatai. Jie yra ypač nekaloringi, 100 gramų pomidorų yra tik 18 kalorijų, juose nėra riebalų ir cholesterolio. Taip pat pomidorai yra puikus maisitnių medžiagų šaltinis įskaitant vitaminus, mineralus, maistines skaidulas ir kitas augalinės kilmės medžiagas, kurios gali būti veiksminga prevencinė priemonė net ir norint išvengti vėžio.