• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Virdami kiaušinius tikimės, kad šie išvirs kuo puikiausiai, neskilę. Tačiau dažnai nesimąstome, kad darome keletą klaidų, dėl kurių virdami kiaušiniai išsilieja dar būdami vandenyje. Sužinokite, ką reikia daryti norint kiaušinius išvirti taip, kad šie būtų idealūs.

Virdami kiaušinius tikimės, kad šie išvirs kuo puikiausiai, neskilę. Tačiau dažnai nesimąstome, kad darome keletą klaidų, dėl kurių virdami kiaušiniai išsilieja dar būdami vandenyje. Sužinokite, ką reikia daryti norint kiaušinius išvirti taip, kad šie būtų idealūs.

REKLAMA

Jeigu į puodą įdėsite vienu metu virti per daug kiaušinių, didelė tikimybė, kad bent pora iš jų virimo metu suskils. Taip pat svarbu įsitikinti, kad kiaušinius dedate ne į verdantį, o šaltą vandenį.

Dar viena klaida – virti kiaušinius, ką tik ištrauktus iš šaldytuvo. Kad šie neskiltų turite virti juos tik tada, kai šie įgaus kambario temperatūrą.

Tačiau, jeigu norite būti įsitikinę, kad kiaušiniai visai nesuskils, rekomenduojame išbandyti kelias gudrybes.

Actas

Į vandenį, kuriame virsite kiaušinius, įpilkite acto. Kiekvienam kiaušiniui – vienas arbatinis šaukštelis acto.

REKLAMA
REKLAMA

Įpylus acto į vandenį kiaušinio baltyme esantys baltymai greičiau sukietės ir užkimš kiaušinio lukšte esančius įtrūkimus.

Actą galite įpilti į vandenį ir tada, kai jau pastebėsite, kad kiaušinis įtrūko. Tai padės sustabdyti baltymo plitimą. Tačiau nepersistenkite su pernelyg dideliu kiekiu acto – kiaušinis gali įgauti jo skonį ir kvapą.

REKLAMA

Druska

Teigiama, kad vos vienas šaukštelis druskos gali padėti apsaugoti kiaušinius nuo įskilimo juos verdant, rašoma timesofindia.indiatimes.com.

Viskas, ką reikia padaryti, tai į puodą vandens įberti šiek tiek druskos ir gerai išmaišyti. Kai vanduo šiek tiek užvirs – atsargiai įdėkite kiaušinius ir virkite juos tiek laiko, kokį kiaušinį norite išgauti – kietesnį ar minkštesnį.

Primename, kad verdant kiaušinius reikėtų įsitikinti, kad šie yra pakankamai išvirę. Per mažai virtas kiaušinis gali turėti salmoneliozės riziką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų