Pagrindui: 90 g migdolų; 1 kiaušinio; 100 g sviesto; žiupsnelio druskos; 100 g cukraus; 140 g miltų; ½ arb. šaukštelio vanilinio aromato.
Įdarui: 300 g kreminės varškės; 2 kiaušinių; 20 g krakmolo; 100 g kondensuoto saldinto pieno; 20 g tarkuoto šokolado; 1 valg šaukšto citrinos sulčių; 3-4 valg. šaukštų (apie 16 g – 1 pak.) vanilinio cukraus.
Papuošimui: apie 400 g braškių.
GAMINIMAS
Iš pradžių sumalkite migdolus iki miltų konsistencijos, sumaišykite su miltais bei druska.
Sviestą išsukite su cukrumi, įmaišykite kiaušinius, įpilkite vanilės aromato bei gautą masę sumaišykite su miltų mase. Pyrago formą ištepkite sviestu. Sudėkite riešutų masę į formą. Įdėkite į šaldytuvą maždaug 30-60 minučių.
Tuomet kreminę varškę sumaišykite su krakmolu, vaniliniu cukrumi, suberkite šokoladą bei įspauskite citrinos sulčių. Į gautą masę įmaišykite kondensuotą pieną. Itin gerai išplakite kiaušinius, supilkite į varškės masę. Viską gerai išmaišykite.
Tada ant paruošto pagrindo dėkite įdarą bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes. Atvėsinkite bei papuoškite braškėmis ir/ar kitais mėgiamais vaisiais arba uogomis. Lepinkitės!
Šaltinis: Baltoje lekštėje