Tešlai: 500 gr. miltų, 200 gr.sviesto, 100 gr. cukraus, 2 kiaušinių, 2 v.š grietinės, 5 gr. sodos
Pertepimui: 600 gr. varškės, 100 gr. cukraus, 3 kiaušinių, 1 a.š. vanilinio cukraus, 300 gr. uogienės (t.b.tiršta, aš naudojau spanguolių), dar reikės 2 kiaušinių trynių plokštainio viršui aptepti.
GAMINIMAS
Kambario temperatūros sviestą išsukau iki baltumo. Atskirai išplakiau kiaušinius su cukrumi ir sumaišiau su sviestu. Į kiaušinių ir sviesto masę įdėjau grietinę su soda. Išmaišiau.
Subėriau persijotus miltus ir užminkiau tešlą.Tris ketvirtadalius tešlos iškočiojau ir įtiesiau į kepimo formą su kepimo popieriumi. Likusią tešlą padėjau į šaldytuvą.
Į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę pašoviau kepti plokštainio padą 20 min. Po to išėmiau ir palikau atvėsti. Kol kepė padas, ėmiausi varškės įdaro.
Varškę su tryniais, sutryniau su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Gerai išmaišiau. Kiaušininių baltymus išplakiau iki standžių putų ir įmaišiau į varškės masę. Įdaras paruoštas.
Atvėsusį padą aptepiau spanguolių uogiene ir ant viršaus sudėjau varškės masę. Galiausiai iškočiojau likusią tešlos dalį ir tešlos lakštą perkėliau ant pyrago.
Viršų sutepiau kiaušinio tryniu, padariau šakute dryžius ir pašoviau kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 30 min. Viskas. Varškės plokštainis iškepė.Turėkite kantrybės ir leiskite jam pilnai atvėsti.
Šaltinis: Gamink su Audrone