Naminius raviolius paruošti nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti, o sužavės kiekvieną prisėdusį prie stalo. Labai gardūs, sotūs, patiks ir mažiesiems valgytojams.
Naminiai ravioli su šamu ir pistacijų pesto padažu
Raviolių tešlai reikės:
500 gramų kietagrūdžių miltų; 6 kiaušinių
Miltus suberiame ant medinio paviršiaus į krūvelę. Viduryje padarome „šulinėlį“, įmušame kiaušinius. Viską maišome rankomis įtraukiant vis daugiau miltų iš šonų, kol viskas susimaišys. Masei sustandėjus pradedame kočioti rankomis.
Kočioti reikia kol tešla taps labai elastinga, nebelips prie rankų – apie 10 minučių. Suvynioję išminkytą tešlą į maistinę plėvelę leidžiame „pailsėti“ šaldytuve apie 15 minučių. Per tą laiką pasidarome įdarą bei pistacijų pesto.
Įdarui reikės:
500 gramų šamo faršo; saujos saulėje džiovintų pomidorų; saujos žaliųjų alyvuogių; stiklinės baltojo vyno; citrinos; mėtų lapelių
Eiga:
Susmulkiname saulėje džiovintus pomidorus ir alyvuoges, beriame į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Viską gerai apkepiname ir dedame šamo faršą. Apkepus šamui, pilame stiklinę balto vyno ir leidžiame masei pasitroškinti 10 minučių ant silpnos ugnies.
Pistacijų pesto reikės:
Saujos pistacijų; saujos parmezano; alyvuogių aliejaus; česnako skiltelės; baziliko lapelių; šiek tiek citrinos žievelės
Eiga:
Į trintuvą dedame skiltelę česnako ir įpilame alyvuogių aliejaus. Dedame saują pistacijų ir viską gerai sumalame. Įdedame baziliko lapelių, įtarkuojame citrinos žievelės bei įberiame parmezano. Visus ingredientus sudedame į trintuvą ir gerai sutriname. Pesto tirštumą reguliuoti galite alyvuogių aliejumi.
Tešlą ant miltuoto paviršiaus iškočiokite labai plonai. Įdarą dėkite arbatiniu šaukšteliu arba rankomis. Galite „uždaryti“ įdarą užpildę pusę lakšto ir užvertus kitą pusę. Prieš tai sušlapinkite vandeniu tarpus tarp įdaro. Švelniai apspauskite tarpelius tarp įdaro, kad tešla gerai suliptų, supjaustykite kvadratėliais. Virkite 2-3 min. ir patiekite su pistacijų pesto bei parmezanu.