• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco TV3 laidos „La maistas“ žiūrovus ragina išbandyti ypatingus raviolius, kokių jie dar nebus ragavę – su šamu ir pistacijų padažu.

14

Italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco TV3 laidos „La maistas“ žiūrovus ragina išbandyti ypatingus raviolius, kokių jie dar nebus ragavę – su šamu ir pistacijų padažu.

REKLAMA

Naminius raviolius paruošti nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti, o sužavės kiekvieną prisėdusį prie stalo. Labai gardūs, sotūs, patiks ir mažiesiems valgytojams.

Naminiai ravioli su šamu ir pistacijų pesto padažu

Raviolių tešlai reikės:

500 gramų kietagrūdžių miltų; 6 kiaušinių

Miltus suberiame ant medinio paviršiaus į krūvelę. Viduryje padarome „šulinėlį“, įmušame kiaušinius. Viską maišome rankomis įtraukiant vis daugiau miltų iš šonų, kol viskas susimaišys. Masei sustandėjus pradedame kočioti rankomis.

Kočioti reikia kol tešla taps labai elastinga, nebelips prie rankų – apie 10 minučių. Suvynioję išminkytą tešlą  į maistinę plėvelę leidžiame „pailsėti“ šaldytuve apie 15 minučių.  Per tą laiką pasidarome įdarą bei pistacijų pesto.

REKLAMA
REKLAMA

Įdarui reikės:

500 gramų šamo faršo; saujos saulėje džiovintų pomidorų; saujos žaliųjų alyvuogių; stiklinės baltojo vyno; citrinos; mėtų lapelių

REKLAMA

Eiga:

Susmulkiname saulėje džiovintus pomidorus ir alyvuoges, beriame į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Viską gerai apkepiname ir dedame šamo faršą. Apkepus šamui, pilame stiklinę balto vyno ir leidžiame masei pasitroškinti 10 minučių ant silpnos ugnies.

Pistacijų pesto reikės:

Saujos pistacijų; saujos parmezano; alyvuogių aliejaus; česnako skiltelės; baziliko lapelių; šiek tiek citrinos žievelės

REKLAMA
REKLAMA

Eiga:

Į trintuvą dedame skiltelę česnako ir įpilame alyvuogių aliejaus. Dedame saują pistacijų ir viską gerai sumalame. Įdedame baziliko lapelių, įtarkuojame citrinos žievelės bei įberiame parmezano. Visus ingredientus sudedame į trintuvą ir gerai sutriname. Pesto tirštumą reguliuoti galite alyvuogių aliejumi.

Tešlą ant miltuoto paviršiaus iškočiokite labai plonai. Įdarą dėkite arbatiniu šaukšteliu arba rankomis. Galite „uždaryti“ įdarą užpildę pusę lakšto ir užvertus kitą pusę. Prieš tai sušlapinkite vandeniu tarpus tarp įdaro. Švelniai apspauskite tarpelius tarp įdaro, kad tešla gerai suliptų, supjaustykite kvadratėliais. Virkite 2-3 min. ir patiekite su pistacijų pesto bei parmezanu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų