• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italas virtuvės šefas Gian Luca Demarco neslepia – tapęs kulinarinės TV3 laidos „La maistas“ vedėju, jis nuolatos stengiasi tobulėti ir nustebinti ne tik žiūrovus, bet ir pats save. Neretai virtuvės šefą įkvepia jo laidos herojai, o šįkart, apsilankęs restorane „Karpynė“, jis nudžiugino visus žuvies mylėtojus.

Italas virtuvės šefas Gian Luca Demarco neslepia – tapęs kulinarinės TV3 laidos „La maistas“ vedėju, jis nuolatos stengiasi tobulėti ir nustebinti ne tik žiūrovus, bet ir pats save. Neretai virtuvės šefą įkvepia jo laidos herojai, o šįkart, apsilankęs restorane „Karpynė“, jis nudžiugino visus žuvies mylėtojus.

REKLAMA

Raseinių žuvininkystės ūkis garsėja savo karpiais ir žvejybos pramogomis. Deja, tokiu oru mintis apie pasiplaukiojimą valtimi virtuvės šefo neviliojo, tad šiaip ne taip iš jos išsikapanojęs, jis galiausiai nusprendė pamatyti ir kitas čia esančias pramogas.

Viena iš jų – boulingas. Gian Luca pasiūlė restorano šeimininkei lažybas – jeigu žaidimą laimės jis, gaus žuvis, o jeigu pralaimės – sėdės valtyje ir gaudys žuvis. Visgi Gian Luca boulingo partiją pralaimėjo, tačiau jis norėjo revanšo ir su restorano šeimininke išbandė dar daugiau įvairiausių žaidimų.

Pavargęs varžytis Gian Luca nusprendė išbandyti ir kitas pramogas – baseiną ir pirtį. Pirtininkas Sigitas pasitiko virtuvės šefą su vantomis. Pirtininkas atskleidė, kad patartina per savaitę pirtyje apsilankyti bent kartą per savaitę. Pasimėgavęs pirtie malonumais Gian Luca patraukė į virtuvę, kur ėmė gaminti ypatingus patiekalus, kuriuos galėsite ruošti ir prasidėjusio Advento metu.

REKLAMA
REKLAMA

Kitokie žuvies patiekalai

„Romėnai labiausiai mėgdavo marinuotą karpį su daržovėmis, o šį patiekalą su savimi pasiimdavo ir į įvairias keliones“, – savo žiniomis dalinasi virtuvės šefas.

REKLAMA

Pirmajam jo patiekalui prireikė tortilijų – viskas, ką paruošė virtuvės šefas, skirta būtent joms įdaryti. Įdarui reikia smidrų, raudonojo svogūno, česnako, salotų bei avokado.

„Avokadas labai maistingas ir labai gerai draugauja su žuvimi“, – priduria virtuvės šefas.

Šioms tortilijoms įdaryti virtuvės šefas rinkosi itin maistingą krilių mėsą, kuri savo skoniu, anot Gian Lucos, itin primena krevetes. Paskutinis akcentas tortilijoms – balzamiko actas ir padažas, pagamintas iš česnako, jogurto ir mėtų. 

REKLAMA
REKLAMA

Apsilankius tokioje karpiu garsėjančioje vietoje, būtų nuodėmė nepagaminti kažko su šia žuvimi, tad sekmadienio laidoje Gian Luca būtent to ir ėmėsi. Pasirodo, kad sidabriniai karpiai, kurie daugiausiai veisiami „Karpynėje“, buvo itin mylimi ir romėnų.

Šį kartą virtuvės šefas gamina karpiu įdarytas paprikas. Tam jis naudoja ilgąsias paprikas, kurias pirmiausiai ir paruošia. Gian Luca nurodo, kad šiam patiekalui užtenka prapjauti paprikas, nereikia jų valyti ir įdėti į įkaitintą keptuvę kartu su alyvuogių aliejumi ir česnako skiltelėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai paprikos apkepa, ateina laikas dėti ir karpį. Kad nebūtų per karšta keptuvė, Gian Luca į keptuvę įdeda sviesto, o jam ištirpus deda karpį, odele žemyn. Vėliau į keptuvę dedami pomidorai, česnakai, o pomidoriukams paminkštėjus – įpilama sojos. Viskam iškepus visus ingredientus sudedame į lėkštę ir skanaujame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų