• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Virtuvės šefas Gian Luca Demarco tęsia savo keliones po Lietuvą, o paragavęs tradicinių mūsų patiekalų, drąsiai rodo ir itališkas jų versijas. Šįkart jis lankėsi Raseiniuose, „Šeimos kepykloje“ ir parodė, kaip įprastą lietuvišką tinginį paversti itališku desertu.

8

Virtuvės šefas Gian Luca Demarco tęsia savo keliones po Lietuvą, o paragavęs tradicinių mūsų patiekalų, drąsiai rodo ir itališkas jų versijas. Šįkart jis lankėsi Raseiniuose, „Šeimos kepykloje“ ir parodė, kaip įprastą lietuvišką tinginį paversti itališku desertu.

REKLAMA

„Šeimos kepyklą“ Raseiniuose įkūrė Edmundas ir Genovaitė Laurynai prieš 36 metus, o dabar joje sukasi anūkės. Viena pusė namo čia skirta gyvenimui, o kita – nedidelei kepyklėlei.

Gian Luca savo akimi pamatė, kaip gaminamas ir lietuviškas šakotis bei galėjo pats pabandyti kepti šakotį. Paragavęs nuostabaus skonio šakočio, Gian Luca nusprendė parodyti kitokią tinginio versiją – vietoje sausainių jis naudojo šakočio gabaliukus. Taip pat jo tinginys buvo itališkas.

Virtuvės šefas pasakojo, kad daugelis galvoja, jog šis pyragas gaminamas tik Lietuvoje, tačiau iš tiesų jį mėgsta visas pasaulis. Tik, pavyzdžiui, Italijoje jis yra vadinamas „šokoladine dešra“.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis pyragas negalėtų vadintis itališku, jei jame nebūtų kavos, tad mes ją čia būtinai panaudosime“, – slaptą ingredientą atskleidė virtuvės šefas.

REKLAMA

Kavos skonio šakočio tinginys

Kiekvieno smaližiaus pamėgtas saldėsis – tinginys. O šis dar ir šiek tiek kitoks, nei įprastas daugelio gaminamas – su puikiu kavos poskoniu. Labai gardus, nesudėtingai paruošiamas ir jau daugelio pamėgtas skanėstas šiek tiek kitaip.

Jums reikės:

250 g juodo šokolado; 250 g šakočio; 30 g sviesto; 75 g cukraus pudros; 10 g kakavos; 70 ml kavos.

REKLAMA
REKLAMA

Karšto vandens vonelėje išlydome juodąjį šokoladą ir sviestą.

Į dubenį beriame cukraus pudrą, kakavą ir pilame kavą. Gerai išmaišome ir suberiame sulaužytą šakotį.

Masę verčiame ant kepimo popieriaus ir spausdami tvirtu maišeliu formuojame norimo dydžio ir formos tinginį. Spaudžiame standžiai, kad neliktų tarpų.

Dedame į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms.

Patiekdami galite apibarstyti ir cukraus pudra.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų