„Šeimos kepyklą“ Raseiniuose įkūrė Edmundas ir Genovaitė Laurynai prieš 36 metus, o dabar joje sukasi anūkės. Viena pusė namo čia skirta gyvenimui, o kita – nedidelei kepyklėlei.
Gian Luca savo akimi pamatė, kaip gaminamas ir lietuviškas šakotis bei galėjo pats pabandyti kepti šakotį. Paragavęs nuostabaus skonio šakočio, Gian Luca nusprendė parodyti kitokią tinginio versiją – vietoje sausainių jis naudojo šakočio gabaliukus. Taip pat jo tinginys buvo itališkas.
Virtuvės šefas pasakojo, kad daugelis galvoja, jog šis pyragas gaminamas tik Lietuvoje, tačiau iš tiesų jį mėgsta visas pasaulis. Tik, pavyzdžiui, Italijoje jis yra vadinamas „šokoladine dešra“.
„Šis pyragas negalėtų vadintis itališku, jei jame nebūtų kavos, tad mes ją čia būtinai panaudosime“, – slaptą ingredientą atskleidė virtuvės šefas.
Kavos skonio šakočio tinginys
Kiekvieno smaližiaus pamėgtas saldėsis – tinginys. O šis dar ir šiek tiek kitoks, nei įprastas daugelio gaminamas – su puikiu kavos poskoniu. Labai gardus, nesudėtingai paruošiamas ir jau daugelio pamėgtas skanėstas šiek tiek kitaip.
Jums reikės:
250 g juodo šokolado; 250 g šakočio; 30 g sviesto; 75 g cukraus pudros; 10 g kakavos; 70 ml kavos.
Karšto vandens vonelėje išlydome juodąjį šokoladą ir sviestą.
Į dubenį beriame cukraus pudrą, kakavą ir pilame kavą. Gerai išmaišome ir suberiame sulaužytą šakotį.
Masę verčiame ant kepimo popieriaus ir spausdami tvirtu maišeliu formuojame norimo dydžio ir formos tinginį. Spaudžiame standžiai, kad neliktų tarpų.
Dedame į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms.
Patiekdami galite apibarstyti ir cukraus pudra.
Skanaus!