• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovoti su rudenį daugybę žmonių užpuolančiais negalavimais padeda ne tik skiepai ar vaistai, bet ir sena gera liaudies medicina. Natūralių vaistų karaliumi mūsų šalyje išlieka česnakas. Ši aitri daržovė ne tik valgoma žalia, bet ir maišoma su alkoholiu, net kišama į varvančią nosį. O kiek, kada ir kaip reikia valgyti česnaką, kad efektas būtų pats didžiausias?

Kovoti su rudenį daugybę žmonių užpuolančiais negalavimais padeda ne tik skiepai ar vaistai, bet ir sena gera liaudies medicina. Natūralių vaistų karaliumi mūsų šalyje išlieka česnakas. Ši aitri daržovė ne tik valgoma žalia, bet ir maišoma su alkoholiu, net kišama į varvančią nosį. O kiek, kada ir kaip reikia valgyti česnaką, kad efektas būtų pats didžiausias?

REKLAMA

Orams atšalus, su iš visų pusių puolančiais virusais tautiečiai gali kovoti ir pasitelkdami liaudies mediciną, ir ypač senovėje mistinėms būtybėms atbaidyti naudotą česnaką. O būdų, kaip šia daržove sveikatą pataisyti, gyventojai prisigalvoja ne vieną.

Apie gydančias česnako savybes kalba ne tik natūralios medicinos ekspertai, bet ir profesionalūs gydytojai. Šioje daržovėje esanti veiklioji medžiaga alicinas ne tik padeda išvengti peršalimo keičiantis oro temperatūrai, bet ir sumažina širdies ligų riziką, stiprina imuninę sistemą.

REKLAMA
REKLAMA

Štai chemijos daktarė Ksavera Vaištarienė pagaminusi antpilą iš česnakų ir aliejaus patikrina šio mišinio energinę vertę. Švytuoklė sukasi nesustodama. Anot moters, tai reiškia, jog produktas sveikas ir naudingas organizmui.

REKLAMA

„Viena iš efektyviausių, daugiausiai veikliųjų medžiagų turinti. Net ir mikrobus atbaido, jei jau prie žmogaus ar maisto lenda. Įdėk česnako ir viskas ten sterilu pasidaro. Nes ten eterinis aliejus alicinas, jo ten tikrai nemažai“, – teigė chemijos daktarė Ksavera Vaištarienė.

Visgi efektyviausi junginiai česnake išsiskiria jį sutarkavus, tad neskubėkite jo kirsti vos nulupę. Na, o susmulkinę palaukite bent dešimt minučių. Tuomet net ir kepant vitaminai ir reikalingos medžiagos iš daržovės nepaspruks.

Plačiau apie tai TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų