Reikės: 1 l kefyro; 150 ml pieno; 2 vidutinio dydžio marinuoti burokėliai; 2 vidutinio dydžio agurkai; 1 didelė sauja susmulkintų svogūnų laiškų; 1 sauja susmulkintų krapų; 2 kietai virti kiaušiniai; 8 nedidelės virtos bulvės su žievele; druskos.
Į didelį dubenį supilame kefyrą. Burokėlius supjaustome labai smulkiomis juostelėmis. Sudedame į dubenį su kefyru. Agurkus nulupame, supjaustome labai plonomis, siauromis juostelėmis. Jei agurkai turi dideles sėklytes, tuomet jas išimame. Sudedame į dubenį su kefyru.
Krapus ir svogūnų laiškus sudedame į dubenį su kefyru. Sriubą išmaišome, pagardiname druska pagal skonį. Jei kefyras gana tirštas, tuomet įpilkite pieno. Jei norite tirštų šaltibarščių, pieno pilti nebūtina.
Kiaušinius nulupame, supjaustome į keletą gabalėlių ir prieš patiekiant uždedame ant kiekvieno dubenėlio su šaltibarščiais. Patiekiame su virtomis arba keptomis bulvėmis.
Pieną galite pakeisti šaltu virintu vandeniu. Šaltibarčius prieš patiekiant galite pagardinti grietine.