Jei agurkai pirktiniai, švariai nuplauname ir porai valandų pamerkiame į šaltą vandenį.

Į 500 ml stiklainį beriame: 1valg.š. su kaupu cukraus 1 arbat.š. su vos kaupeliu druskos ( paprastos, rupios) 2 valg.š. 9 % acto porą žirnelių kvepiančių pipirų, krapų, 1 - 2 skilteles česnako (supjaustyto plokštelėmis) pripjaustome agurkų iki viršaus stiklainio (aš mažus dėjau sveikus, o didelius pjausciau), dedame talpiai, užpilame verdančiu vandeniu, pridengiame dangteliu, statome į puodą (ant dugno būtinai reikia įtiesti kokį rankšluostėlį), pripilame šilto vandens (turi apsemti 3/4 stiklainio), užkaičiame.
Kai puode vanduo užverda, paverdame 5 min, ištraukiame, užsukame (gali būti neištirpęs cukrus, tai paprasčiausiai pasukinėjame stiklainį kol ištirpsta), apverčiame ir sudėję kitus taip pat padarytus stiklainius, šiltai apklojame.
Į 750 ml stiklainį: 1 valg.š. su kaupu ir 1 valg.š. nubrauktas cukraus 1 arbat.š. su kaupu druskos 3 valg.š. 9% acto visa kita taip pat kaip ir 500 ml stiklainiui, tik kaitinam 7 min.
Skanaus!
Recepto šaltinis: Balta lėkštė.