„Prikepėme jų labai daug. Galėtume nusipirkti, bet ne viskas yra nuperkama. Nebūna į kūčiukų pakelį įdėtų emocijų, laiko kartu ir pokalbių, kurie yra svarbūs gaminimo metu.
Šiuo receptu pasidalijo draugė ir jie tikrai nuostabūs tiems, kurie mėgsta minkštus kūčiukus.
Reikės:
500 g miltų, 250 ml pieno, 20 g šviežių arba 7 - 10 g sausų mielių, 100 g cukraus (dedu mažiau), iupsnelio druskos, 2 v.š. aliejaus, 50 g aguonų
Pieną pašildyti, kad būtų kūno temperatūros. Šviežias mieles ištrinti su šiek tiek cukraus ir šaukštu pieno. Jei mielės sausos, išmaišyti visame piene iškart.
Likusį pieną išplakti su druska, cukrumi ir aliejumi, ir sudėti trintas mieles. Suberti šiek tiek mažiau nei pusę miltų ir išmaišyti.
Gausis tiršta, bet dar neminkoma tešla. Pridengti rankšluosčiu ir palikti maždaug pusvalandžiui iškilti. Tada suberti likusius miltus ir aguonas. Jei atrodo per daug lipni, berti dar miltų šiek tiek. Minkyti bent 5 min ir palikti šiltai uždengus 1 - 1,5 val, kol tešla padvigubės.
Pakilusią tešlą vėl išminkyti, kad išeitų oras, atgnybti gabalėlį ir volioti į kuo mažesnį volelį, pjaustyti gabaliukais mažais ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min, bet priklauso nuo kūčiukų dydžio.
Atvėsinti ir galvoti, kad čia jau šventėms, bet jų neliks jau pirmą dieną, nes nerealūs. Skanaus!
Šaltinis: Balta lėkštė