• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tokius sumuštinius kirs visa šeima: rašykitės receptą

Šį šeštadienį TV3 žiūrovai ekranuose išvys filmą „Pirmasis žmogus“, tad įkvėpti šio filmo siužeto vingių, TV3 laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Beranatavičė ir Laurynas Suodaitis dalijasi ypatingų sumuštinių receptu.

Šį šeštadienį TV3 žiūrovai ekranuose išvys filmą „Pirmasis žmogus“, tad įkvėpti šio filmo siužeto vingių, TV3 laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Beranatavičė ir Laurynas Suodaitis dalijasi ypatingų sumuštinių receptu.

REKLAMA

Šis filmas – jaudinanti biografinė drama, režisuota Damieno Chazelle'o ir sukurta pagal Jameso R. Hanseno knygą. Filmas pasakoja apie legendinio astronauto Neilo Armstrongo kelią iki istorinės „Apollo 11“ misijos, kurios metu jis tapо pirmuoju žmogumi, žengusiu Mėnulyje 1969 metais.

Tai – itin kruopščiai sukurtas filmas, kuris pelnė pripažinimą už režisūrą, aktorių vaidybą, įspūdingą muziką, autentiškas istorines detales ir vizualinį tikslumą.

Ypatingą dėmesį pelnė Mėnulio nusileidimo scena, kuri žiūrovui leidžia pasijusti tarsi pačiam žengiant pirmuosius žingsnius nepažintoje planetoje. Filmas buvo nominuotas keturiems „Oskarams“ ir pelnė apdovanojimą už geriausius vizualinius efektus.

REKLAMA
REKLAMA

Įkvėpti šio filmo, V. Poderytė-Bernatavičė ir L. Suodaitis pagamino sumuštinį su steiku.

Sumuštinis su steiku (angl. Steak sandwich)

Sumuštiniui reikės:

  • „Toste“ kvietinės duonelės su grūdais „Vilniaus duona“;
  • 50 g sviesto;
  • Apie 200 g jautienos antrekoto arba išpjovos;
  • 2 kiaušinių;
  • Kelių riekelių „Provolone“ sūrio;
  • Saujos rukolos;
  • Saujos sultenių;
  • 3 česnako skiltelių;
  • Šviežio rozmarino šakelės;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Druskos ir pipirų „Sauda“.

Padažui reikės:

REKLAMA
  • 2-3 v.š. majonezo „Vilnius „Naminis“;
  • Rūkytos paprikos „Sauda“;
  • Šiek tiek citrinos sulčių;
  • Česnako granulių „Sauda“;
  • Druskos ir pipirų „Sauda“.

Marinuotiems svogūnams reikės:

  • 3 nedidelių raudonųjų svogūnų;
  • 50 ml acto;
  • Lauro lapų „Sauda“;
  • 2 v.š. cukraus;
  • Druskos „Sauda“;
  • Juodų nemaltų pipirų „Sauda“;
  • Čili dribsnių;
  • Karšto vandens (kad apsemtų svogūnus).

 

REKLAMA
REKLAMA

Gamyba:

Pradėkite nuo marinuotų svogūnų: svogūnus supjaustykite plonais žiedeliais, sudėkite į stiklainėlį, užpilkite actu, karštu vandeniu, dėkite „Saudos“ lauro lapus bei juoduosius pipirus, pagardinkite cukrumi, druska bei čili dribsniais. Stiklainėlį uždarykite, gerai išplakite ir palikite marinuotis.

Išsikepkite jautieną. Prieš kepdami mėsą, palaikykite ją kambario temperatūroje apie 30 minučių. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir dėkite kepti jautieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kepkite jautieną apie 2–3 minutes iš kiekvienos pusės (priklausomai nuo storio) arba kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 54 laipsnius.

Kai mėsą apversite pirmą kartą, įdėkite į keptuvą sviesto, sudėkite česnako skilteles ir rozmarino šakelę. Iškeptą mėsą pagardinkite druska ir pipirais, leiskite kelias minutes pailsėti, tada supjaustykite plonais griežinėliais.

REKLAMA

Tuomet dubenėlyje su alyvuogių aliejumi sumaišykite sultenes bei rukolą. Kitame dubenėlyje sumaišykite majonezą su rūkyta paprika, česnakais, citrinos sultimis, druska bei pipirais ir gerai išmaišykite. Taip pat keptuvėje išsikepkite kiaušinius.

Galiausiai, paskrudinkite duoneles ir abi puses aptepkite paruoštu majonezo padažu. Ant vienos pusės dėkite jautienos griežinėlius, Provolone sūrį ir įdėkite į orkaitę su grilio funkcija, kol sūris išsilydys. T

ada dėkite keptą kiaušinį, sultenes, rukolą ir marinuotus svogūnus. Uždėkite antrąją duonelės pusę, taip pat apteptą padažu. Patiekite dar šiltą. Skanaus!

„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų