Blyneliams reikės (stiklinė 240 ml): 2 stiklinių gazuoto vandens; 1 ¼ stiklinės (170 g) miltų; 2 didelių kiaušinių; 1 arb. š. cukraus; 1 žiupsnio druskos.
Kreminio sūrio įdarui: 100 g kreminio sūrio (Pvz.: Philadelphia), kambario temperatūros; 2-3 valg. š. cukraus; 1 arb. š. citrinos sulčių; 1 arb. š. nutarkuotos citrinos žievelės; 0,5 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto; 1 žiupsnio druskos.
Uogienės įdarui: mėgstamos tirštos uogienės.
Grietinės padažui: 0,5 stiklinės grietinės (riebios); 2 valg. š. cukraus.
GAMINIMAS
Dubenyje išplakame kiaušinius, sumaišome su gazuotu vandeniu, suberiame miltus, cukrų, druską ir gerai išmaišome. Tešlą paliekame pastovėti kambario temperatūroje 20 minučių. Tešla bus labai skysta.
Keptuvę įkaitiname ant silpnos ugnies, labai lengvai patepame aliejumi. Pilame maždaug samtį tešlos ir greitai vartydami keptuvę tolygiai paskirstome tešlą. Vieną blynelio pusę kepame apie minutę, tada „apeiname“ mentele blyno kraštus ir apverčiame. Kepame dar minutę.
Blynelio kraštai nesigaus idealūs, bet neįtikėtinas blynų plonumas – garantuotas. Taip iškepame visus blynelius (nepamirškite patepti keptuvės aliejumi prieš pilant tešlą). Iškepusius blynus sudedame vienas ant kito į lėkštę.
Kreminio sūrio įdaras – visus įdarui skirtus ingredientus sumaišome viename indelyje.
Grietinės padažas – grietinę gerai sumaišome su cukrumi, kad grietinė suskystėtų.
Blynelių patiekimas – imame vieną blyną, plonu sluoksniu ištepame blyno centrą įdaru (paliekame pora centimetrų nuo krašto).
Tuomet užlenkiame blyno šonus ir susukame į ritinėlį. Taip susukame visus blynelius. Pusę blynų sutepame kreminio sūrio įdaru, o kitą pusę mėgstama uogiene.
Blynus sudedame į lėkštę, apšlakstome grietinės padažu ir patiekiame. Jei norite dar papildomai galite uždėti saldžios plaktos grietinėlės ir šviežių uogų. Skanumėlis!
Šaltinis: Lithuanian in the USA