Laidos viešnia Agnė parodys, kaip pasigaminti burnoje tirpstančią panakotą su kokosu ir braškėmis, o Vaiva nustebins lietuviška tiramisu versija.
O kuris patiekalas laimės dvikovą ir pavergs laidos vedėjų Elenos Karalienės ir Gian Lucos Demarco širdis, pamatysite sekmadienį laidoje!
Tiramisu – vos už porą eurų
Tiramisu ir panakota – du tikrai populiarūs desertų pasirinkimai restoranuose. Tačiau juos lengvai ir pigiai galima pasigaminti ir namuose.
Panakotos tekstūra tiesiog tirpsta burnoje, o desertą sudaro vos keli ingredientai: grietinėlė, cukrus ir želatina. O pagardinus šviežiomis uogomis, skonis būna dieviškas.
Su šio deserto skoniais laisvai galima eksperimentuoti, pavyzdžiui, populiaru ją gaminti su mangais, mėtomis, kokosais.
Tiramisu – tikra itališka klasika: minkšti damų piršteliai, išmirkyti kavoje, lengvas maskarponės sūrio sluoksnis, pabarstytas kakavos sluoksniu.
Šiais laikais tiramisu variacijų yra pačių įvairiausių: su braškėmis, pistacijomis, matcha, karamele, kokosu.
Vaivos lietuviška tiramisu versija dalijamės jau dabar – išbandę nepasigailėsite, o ir išleisite nedaug, mat šio deserto porcija nekainuoja nė poros eurų!
Tiramisu su šaltalankiais ir svarainiais
Reikės:
- „Damų pirštelių“ sausainių;
- 200 ml šaltalankio sulčių;
- 2 v. š. cukraus;
- 120 ml svarainių sirupo;
- 120 g kiaušinių trynių;
- 80 g sviesto;
- 1 v. š. kukurūzų krakmolo;
- 60 g kiaušinio baltymų;
- 70 g cukraus;
- 115 g šaltalankių sulčių;
- 6 g Agar Agar;
- 150 g obuolių tyrės;
- 170g cukraus;
- Citrinos rūgšties;
- Druskos.
Garų vonelėje pašildome svarainių sirupą, plona srovele supilame į kiaušinių trynius ir intensyviai maišant užverdame. Įmaišome sviestą. Uždengiame maistine plėvele ir leidžiame atvėsti. Kai atvėsta, suplakame ir perkeliame į konditerinį maišelį.
Gaminame zefyro kremą: suplakame kiaušinių baltymus, cukrų, citrinos rūgštį ir druską. Tuo pačiu verdame šaltalankių sirupą – pilame sultis, agarą, obuolių tyrę ir cukrų.
Sausainius merkiame į sirupą, sluoksniuojame su šaltalankių ir svarainių kremiais. Papuošiame gėlėmis iš zefyro.
„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!