• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau visai ant nosies Valentino diena, kuri neįsivaizduojama be desertų. Pirkti juos restoranuose – nepigu, todėl šį sekmadienį TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ išvysite, kaip pasigaminti tobulus itališkus desertus vos už kelis eurus.

Jau visai ant nosies Valentino diena, kuri neįsivaizduojama be desertų. Pirkti juos restoranuose – nepigu, todėl šį sekmadienį TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ išvysite, kaip pasigaminti tobulus itališkus desertus vos už kelis eurus.

REKLAMA

Laidos viešnia Agnė parodys, kaip pasigaminti burnoje tirpstančią panakotą su kokosu ir braškėmis, o Vaiva nustebins lietuviška tiramisu versija.

O kuris patiekalas laimės dvikovą ir pavergs laidos vedėjų Elenos Karalienės ir Gian Lucos Demarco širdis, pamatysite sekmadienį laidoje!

Tiramisu – vos už porą eurų

Tiramisu ir panakota – du tikrai populiarūs desertų pasirinkimai restoranuose. Tačiau juos lengvai ir pigiai galima pasigaminti ir namuose.

Panakotos tekstūra tiesiog tirpsta burnoje, o desertą sudaro vos keli ingredientai: grietinėlė, cukrus ir želatina. O pagardinus šviežiomis uogomis, skonis būna dieviškas.

REKLAMA
REKLAMA

Su šio deserto skoniais laisvai galima eksperimentuoti, pavyzdžiui, populiaru ją gaminti su mangais, mėtomis, kokosais.

Tiramisu – tikra itališka klasika: minkšti damų piršteliai, išmirkyti kavoje, lengvas maskarponės sūrio sluoksnis, pabarstytas kakavos sluoksniu.

REKLAMA

Šiais laikais tiramisu variacijų yra pačių įvairiausių: su braškėmis, pistacijomis, matcha, karamele, kokosu. 

Vaivos lietuviška tiramisu versija dalijamės jau dabar – išbandę nepasigailėsite, o ir išleisite nedaug, mat šio deserto porcija nekainuoja nė poros eurų!

Tiramisu su šaltalankiais ir svarainiais

Reikės:

  • „Damų pirštelių“ sausainių;
  • 200 ml šaltalankio sulčių;
  • 2 v. š. cukraus;
  • 120 ml svarainių sirupo;
  • 120 g kiaušinių trynių;
  • 80 g sviesto;
  • 1 v. š. kukurūzų krakmolo;
  • 60 g kiaušinio baltymų;
  • 70 g cukraus;
  • 115 g šaltalankių sulčių;
  • 6 g Agar Agar;
  • 150 g obuolių tyrės;
  • 170g cukraus;
  • Citrinos rūgšties;
  • Druskos.

Garų vonelėje pašildome svarainių sirupą, plona srovele supilame į kiaušinių trynius ir intensyviai maišant užverdame. Įmaišome sviestą. Uždengiame maistine plėvele ir leidžiame atvėsti. Kai atvėsta, suplakame ir perkeliame į konditerinį maišelį.

REKLAMA
REKLAMA

Gaminame zefyro kremą: suplakame kiaušinių baltymus, cukrų, citrinos rūgštį ir druską. Tuo pačiu verdame šaltalankių sirupą – pilame sultis, agarą, obuolių tyrę ir cukrų.

Sausainius merkiame į sirupą, sluoksniuojame su šaltalankių ir svarainių kremiais. Papuošiame gėlėmis iš zefyro.

„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų