• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Yra ne vienas koldūnų tešlos gaminimo būdas. Mano mama mėgsta gaminti koldūnų tešlą iš plikytos tešlos, aš esu gaminusi ir iš plikytos, ir iš paprastos, tradicinės tešlos. Abejais būdais koldūnai gaunasi skanūs. Šiandieną su jumis dalinuosi visiškai paprastu, tradiciniu koldūnų gaminimo receptu“, – šypteli recepto autorė.

„Yra ne vienas koldūnų tešlos gaminimo būdas. Mano mama mėgsta gaminti koldūnų tešlą iš plikytos tešlos, aš esu gaminusi ir iš plikytos, ir iš paprastos, tradicinės tešlos. Abejais būdais koldūnai gaunasi skanūs. Šiandieną su jumis dalinuosi visiškai paprastu, tradiciniu koldūnų gaminimo receptu“, – šypteli recepto autorė.

REKLAMA

Koldūnams reikės: 300–350 g miltų; 0,5 stiklinės vandens; 1 kiaušinio; ¼ arb. š. druskos. 

Įdarui: 400 g kiaulienos (riebesnės); 1 kiaušinio; 1 mažo svogūno; 2 valg. š. aliejaus; 2/3 arb. š. druskos; 1/3 arb. š. juodųjų pipirų; ¼ arb. š. cukraus. 

GAMINIMAS

Kiaušinį išplakame su druska ir vandeniu. Tada pamažu dedame miltus ir maišome. Kai nesimaišo, minkome rankomis. Miltus reikia dėti pamažu ir vis gerai išminkyti tešlą (viso minkome apie 5-7 minutes).

REKLAMA
REKLAMA

Miltų dedame tiek, kad tešla beveik neliptų prie rankų, būtų elastinga, minkšta. Po to tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame „pailsėti“ apie 15 minučių kambario temperatūroje.

REKLAMA

Įdaras – svogūną nulupame, susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame svogūną ir pakepiname, kol šis suminkštėja. Paliekame atvėsti. Tada visus įdarui skirtus ingredientus sumaišome viename inde.

Imame po nedidelį tešlos gabalėlį, plonai iškočiojame, tada naudodami stiklinę išspaudžiame norimo dydžio apskritimus, į kiekvieno apskritimo vidurį dedame po maždaug pusę arbatinio šaukštelio įdaro. Apskritimus perlenkiame pusiau, prispaudžiame kraštus ir juos susukame į virvelę. Taip suformuojame visus koldūnus.

Dideliame puode užverdame vandenį, sudedame koldūnus ir nuo to laiko, kai jie iškyla į paviršių verdame 5 minutes. Aš vienu kartu verdu arba pusę arba trečdalį koldūnų, priklausomai nuo puodo dydžio. Koldūnus skanaujame su spirgučiais, grietine.

Šaltinis: Lithuanian in the USA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų