Bulviniams koldūnams reikės: bulvės: 400 gramų; miltai: 300-350 gramų; manų kruopos: 2 šaukštų; kiaušiniai: 1; druska.
Įdarui: vištienos filė: 250 gramų; svogūnai: 1; druska; juodieji pipirai; šaltas vanduo: 30 mililitrų.
Patiekimui: grietinė; kepti svogūnai; kepta šoninė; sviestas.
GAMINIMAS
Pirmiausia iš bulvių pagaminame bulvių košę, leidžiame jai visiškai atvėsti. Tuomet į sustingusias bulves įpilame manų kruopos bei įmušame kiaušinį, gerai sumaišome.
Tada supilame miltus į bulvių mišinį, suminkome minkštą tešlą bei paliekame ja pastovėti pusvalandžiui. Supjaustome vištienos filė bei svogūnus į mažus gabaliukus bei susmulkiname.
Pasūdome bei papiriname maltą mėsą, įpilame šalto vandens, gerai sumaišome.
Po to pabarstome darbo paviršių miltais, padaliname tešlą lygiomis dalimis, iš kiekvienos išmaišome tešlą. Viduryje įdedame 1 valgomąjį šaukštą vištienos ir juos formuojame apvaliai, sukdamos juos į rutulius.
Paskui verdame koldūnus sūdytame verdančiame vandenyje, jie turėtų iškilti į paviršių. Sumažinusios ugnį nuo iškilimo koldūnus verdame dar maždaug 8-10 minučių.
Patiekiame išvirtus mėsos koldūnus su grietine, keptais svogūnais, kepta šonine arba sviestu. Skanaujame!
Šaltinis: worldrecipes.eu