Šniceliams reikės: 500 g kiaulienos faršo; 2 riekių juodos duonos; 100 ml pieno; 2 kiaušinių; 1 skiltelės česnako; pusės galvutės svogūno; druskos; maltų pipirų; 1 stiklinės maltų džiūvėsių; aliejaus kepimui.
Baltajam padažui: gabalėlio sviesto; šaukštelio miltų; druskos pipirų; 1 stiklinės pieno; 2 šaukštų grietinės; smulkintų žalių krapų.
GAMINIMAS
1. Nupjaukite duonos pluteles ir susmulkinkite minkštimą. Užpilkite pienu ir palaikykite 5 min.
2. Į faršą įmuškite 1 kiaušinį, sudėkite nuspaustą duoną, smulkintą svogūną, česnaką, druską, pipirus. Viską gerai išminkykite. Faršą išdaužykite, kelis kartus smarkiai meskite į dubenį.
3. Iš paruošto faršo formuokite pailgus 1 cm storio šnicelius. Merkite į kiaušinio plakinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
4.Baltajam padažui išlydykite gabalėlį sviesto, dėkite miltus, pakepinkite. Po truputį maišydami pilkite pieną. Maišykite iki kol neliks gumuliukų, dėkite grietinę, druską, pipirų ir smulkintus krapus. Užkaitinkite ir nukelkite nuo kaitros.
Šaltinis: Ritos receptai