Jums reikės:
6 didelių bulvių, 600 gramų maltos kiaulienos, 2 smulkiai pjaustytų svogūnų, 2 didelių kiaušinių, 100 gramų riebios varškės, 300 gramų rūkytų lašinukų, 20 gramų sumaltų kmynų, 100 gramų kiaulienos taukų, maltos paprikos, druskos, pipirų, mairūnų ir aliejaus kepimo formai patepti.
Bulves nuplaukite ir neluptas virkite stipriai pasūdytame vandenyje, kol medinis smeigtukas nesunkiai įsmigs. Nusunkite ir palikite atvėsti. Tada perpjaukite jas išilgai perpus ir išskobkite šaukštu, palikdami apie 1 cm storio sienelę.
Dalį bulvių minkštimo sumaišykite su malta mėsa, kiaušiniais, varške, pasūdykite, gausiai įberkite paprikos, mairūnų ir pipirų.
Skardą patepkite aliejumi. Bulves atsargiai paspausdami prikimškite įdaro, išlyginkite paviršių ir sudėkite į skardą. Lašinukus kuo smulkiau supjaustykite, paspirginkite kartu su taukais, suberkite kmynus, trumpai pakepinkite ir apšlakstykite bulves.
Pusvalandį kepkite karštoje (220 laipsnių C) orkaitėje. Dar 5 min. įjunkite tik kaitinimą iš viršaus, kad paviršius gerai apskrustų.
Šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt