• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per vasarą užderėjo nemažai bulvių? Tuomet pats laikas išbandyti įvairiausius jų gaminimo būdus, o būtent šis receptas gali tapti pačiu mylimiausiu.

3

Per vasarą užderėjo nemažai bulvių? Tuomet pats laikas išbandyti įvairiausius jų gaminimo būdus, o būtent šis receptas gali tapti pačiu mylimiausiu.

REKLAMA

Bulvėms reikės: 8 vidutinio dydžio bulvių; 1 v.š. aliejaus; ~200g grietinės; 3 v.š. sviesto; gabalėlio rūkytos dešros; fermentinio sūrio; saujelės pjaustytų česnako laiškų; druskos, juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Kruopščiai nuplaukite bulves. Įtrinkite kiekvieną bulvę aliejumi, sudėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.

2. Iškeptas bulves išimkite iš orkaitės ir palikite šiek tiek atvėsti. Tuomet nupjaukite "viršūnėles". Su šaukštu išskobkite bulvės vidų, palikdami šiek tiek minkštimo.

3. Išskobtą bulvių masę sudėkite į dubenį ir sugrūskite bulvių grūstuvu kartu su sviestu ir grietine. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, suberkite česnako laiškus ir kubeliais pjaustytą dešrą bei išmaišykite.

4. Bulves įdarykite paruoštu įdaru, ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir pašaukite į orkaitę 20 minučių arba kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.

Šaltinis: Oditėlės blogas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų