• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bulvės bene labiausiai mėgstamas lietuvių garnyras. Išbandykite šį jų receptą, kuris tikrai nepaliks abejingų, o skonį prisimins visa šeima dar ilgai. 

8

Bulvės bene labiausiai mėgstamas lietuvių garnyras. Išbandykite šį jų receptą, kuris tikrai nepaliks abejingų, o skonį prisimins visa šeima dar ilgai. 

REKLAMA

Reikės: 1 kg bulvių (būtų idealu mažyčių, bet nebūtina), arba iš vakaro likusių virtų bulvių, 200-300 gr. plonai supjaustytų rūkytos šoninės juostelių.

Padažui: 100 gr. grietinės, 2 v.š. majonezo, 2 skiltelės sukapoto česnako, 1 a.š. provanso žolelių (arba kitų mėgstamų), druskos, pipirų pagal skonį, krapų.

Gaminimas:

Bulves nuskutame. Mažesnių nepjaustome, didesnes supjaustome, kaip verdamas garnyrui. Išverdame, bet neperverdame tiek, kad trupėtų. Atvėsiname. Jei turite virtų bulvių, pirmus 3 sakinius tiesiog praleidžiame.

Sumaišome padažo ingredientus, užpilame ant bulvių, atsargiai išmaišome. Jei šoninės juostelės labai plačios, jas galima perpjauti išilgai per pusę - to visiškai pakanka apsukti bulvę. Dedame bulvę ant šoninės, apsukame aplink ir statome į kepimo indą. Taip apsukame visas bulves.

REKLAMA
REKLAMA

Kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. arba kol šoninė apskrus. Pabarstome krapais. Skanaus!

Rekomendacija. Šis padažas labai skanus, tad rekomenduoju jo pasidaryti daugiau ir baigiant kepti bulves užpilti jo ant viršaus. Arba patiekti atskirame inde, kad valgant galima būtų užsipilti ant bulvių.

Šaltinis: http://aj-receptai.blogspot.se

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų