Aš laikausi pasninko, man tai nėra visiškai sunku, žuvį mėgsta visa šeima, o jos valgome tikrai per retai. Tad puiki proga dažniau žuvies patiekalų pasikviesti ant savo stalo“, – anksčiau rašė tinklaraščio tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos: 3. Užtruksite apie 40 min.
- 3 lašišos filė pjausniai;
- Žiupsnis druskos;
- 0,5 a. š. citrininių žuvies pr.;
- ¼ a. š. „čili&lime“ pr.;
- 3 griežinėliai citrinos;
- Saujelė vyšninių pomidorų;
- Balzamiko kremo, pagal poreikį.
Perliniam kuskusui:
- 0,5 poro;
- 0,5 paprikos;
- Gera sauja šparaginių pupelių (naudojau geltonas, žalias);
- 0,5 pankolio;
- 1 morka;
- Šlakelis alyvuogių aliejaus;
- Žiupsnis druskos;
- 0,5 a. š. „čili&lime“ pr.;
- 4 v. š. kokosų pieno;
- 1 puod. perlinio kuskuso.
Kuskusą užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame brinkti.
Lašišos kepsnius pabarstome prieskoniais. Dedame į kepimo indą. Ant viršaus po griežinėlį citrinos, šalia pomidoriukus. Kepame gerai įkaitintoje orkaitėje iki 180 * C T 25 min.
Daržoves garnyrui nuskutame, porą supjaustome žiedais, papriką juostelėmis, pankolį ruoželiais, šparagines pupeles nedideliais gabalėliais, morką sutarkuojame daržovių skustuku į plačias, plonas juosteles.
Daržoves pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus, pagardiname prieskoniais. Supilami kokosų pieną ir suberiame kuskusą. Pakaitiname keletą min.
Perlinį kuskusą dedame į lėkštes, šalia po lašišos kepsnį, pomidoriukus. Juos apšlakstome balzamiko kremu.











































































































































































































































































































