Nesvarbu, ar mėgstate bulves kepti, skrudinti ar gruzdinti, jos neabejotinai yra universalus maistas. Nepaisant jų populiarumo virtuvėje, daugelis žmonių nežino, kaip geriausia jas laikyti.
„Space Station“ sandėliavimo ekspertė Vlatka Lake, norėdama padėti išlaikyti bulves šviežias ir prailginti jų galiojimo laiką, pateikė keletą vertingų patarimų, rašo express.co.uk.
Bulves laikykite šioje vietoje
Vienas iš jos pateiktų paprastų laikymo būdų padeda ne tik bulves, bet ir visas šakniavaisines daržoves išlaikyti šviežias ištisas savaites.
Ji sakė: „Bulvės ilgiausiai išsilaiko vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje, nes dėl drėgmės ir šviesos jos gali pradėti pūti.
Kalbėdama apie idealią vietą, ekspertė atskleidė: „Idealios vietos yra rūsiai arba erdvūs sandėliukai ir sandėliukai.
Tas pats pasakytina ir apie kitas šakniavaisines daržoves, pvz., ropes, ir taip jas laikydami užtikrinsite, kad jos bus tinkamos naudoti kelias savaites, o gal net ir visą sezoną.“
Tačiau tai dar ne viskas, nes idealiu atveju taip pat turėtumėte užtikrinti gerą bulvių ventiliaciją dėl vienos svarbios priežasties.
Lake pridūrė: „Skirtingai nei daugelį kitų daržovių, bulves taip pat reikia gerai vėdinti, kad jos nesugestų anksčiau laiko, todėl venkite bet kokių sandarių indų, o rinkitės pakankamai perforuotus maišelius ar krepšelius.
Jei norite laikyti jau išvirtas bulves, tiesiog palikite jas atvėsti iki kambario temperatūros ir tik tada perkelkite į šaldiklyje esantį sandarų indą arba plastikinį maišelį.“
Taip laikomos virtos bulvės turėtų būti tinkamos vartoti iki vienerių metų.
Ekspertė taip pat pasidalijo, kad dažna bulvių laikymo klaida yra laikyti jas šalia etileną gaminančių vaisių ir daržovių. Tai tokie produktai kaip svogūnai, avokadai ir pomidorai, kurie gali pagreitinti bulvių gedimą, todėl visada turėtumėte stengtis juos laikyti atskirai.