Sausainiams reikės:
- 350 g sviesto
- 400 g cukraus
- 4 kiaušinių
- 1 a. š. vanilės esencijos
- žiupsnelio druskos
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 850 g miltų
- Spalvoto šokolado
- Įvairiausių pabarstukų
Gaminimo eiga:
Sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės. Įmuškite po vieną kiaušinį, kas kartą gerai išmaišydami tešlą. Supilkite vanilę, į gautą masę sudėkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį ir padėkite į šaldytuvą bent valandai.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Tešlą iškočiokite, išspauskite apskritimus, o jų viduryje dar mažesnius apskritimus, kad sausainio forma primintų spurgą. Kepkite sausainius apie 8 minutes arba kol lengvai apskrus. Atvėsusius sausainius mirkykite ištirpintame šokolade ir puoškite pabarstukais. Iš tokio kiekio tešlos galima pagaminti maždaug 65 sausainius.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































